Lumenpudotus säästää kattoa ja rakenteita sekä estää omaisuusvahingot ja onnettomuudet

Plus Kattopalvelumme tarjoaa laadukkaat kattotyöt pitkällä kokemuksella.

Lumenpudotus on kiinteistölle kuin kiinteistölle olennainen osa talvikunnossapitoa. Ajoissa tehty lumenpudotus lisää merkittävästi niin katon kuin sen ympäristönkin turvallisuutta. Mikäli katolle on asennettu ammattilaisen toimesta laadukkaat lumiesteet, auttavat ne osaltaan lumivaurioiden ehkäisemisessä pitäen katolle kerrostuvia kinoksia paikallaan. Lumiesteillekin on kuitenkin määritelty aina oma maksimilumikuormansa, jonka ne pystyvät hoitamaan, joten katon lumikuorman seuraaminen ja tarpeen mukaan toteutettu lumenpoisto on joka tapauksessa välttämätöntä. Liika lumi on monella tapaa uhka katolle: se luo painetta jiireihin ja läpivienteihin, aiheuttaa saumavuotoja ja saattaa näin ollen synnyttää kosteusvaurion. Raskas lumimassa voi myös painaa rakenteet notkolle ja romahduttaa jopa koko katon. Alas tullessaan lumi saattaa tiputtaa rännit tai pahimmillaan aiheuttaa omaisuus- tai henkilövahingon. Vastuu katon sekä sen ympäristön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla – ajoissa toteutettu lumenpudotus on halpa henkivakuutus ja kattava turva katolle.

Plus Kattopalvelu toteuttaa korkeatasoisesti kaikkien kattojen lumenpudotukset, jäänsulatukset, jääpuikkojen poistamiset sekä muut kattolumityöt. Taitavat lumenpudottajamme hoitavat menestyksekkäästi kaikenkokoiset ja -tyyppiset kohteet katemateriaalista, kattomallista sekä rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta. Pudotamme lumet jyrkiltä ja loivilta kattoprofiileilta, pienistä ja suurista rakennuksista, harja-, tasa-, auma-, mansardi- sekä pulpettikatoilta. Suoritamme kattolumityöt turvallisesti, rakenteita rikkomatta ja katepintaa kolhimatta vaativissakin kohteissa; esimerkiksi lumenpudotus korkealta katolta luonnistuu riskittömästi henkilönostimen tai nostokoriauton avulla. Teemme lumenpoistot peltikatoilta, tiilikatoilta sekä huopakatoilta. Repertuaariimme kuuluvat kaikkien rakennusten kattolumityöt, lumenpudotus omakotitalon, paritalon tai kesämökin katolta siinä missä isommistakin kiinteistöistä, kuten rivitaloista, kerrostaloista ja taloyhtiöistä. Meiltä saat talvikunnossapidon myös erilaisille piha- ja ulkorakennuksille autotallista pihavarastoon ja rantasaunaan. Lumenpudotusten ohella teemme jäänsulatukset katolta ja ränneistä.

Meillä kattosi palvellaan aina kokonaisvaltaisesti, katon tarpeita ja asiakkaan toiveita kuunnellen. Palvelumme suurimpiin etuihin kuuluu, että kaikkien kattotöiden yhteydessä teemme samalla veloituksetta kattavan kuntotarkastuksen katolle. Tämä pätee myös lumenpoistoon: kun kiipeämme katollesi lumia pudottamaan, niin työn lomassa tarkastamme, että läpiviennit ovat kunnossa, kaikki kattovarustelut pitävästi kiinni alustassa ja että katto ylipäätään kokonaisuutena toimii tarkoituksenmukaisella tavalla. Mikäli jossakin katon elementissä ilmenee epäkohta, kerromme asiasta sinulle ja annamme edullisen tarjouksemme tarvittavien kunnostusten tekemisestä. Olemme laadukas kattourakoitsija kaikkiin katon huolto- ja saneeraustöihin, ja akuutit korjaukset suoritamme ympärivuotisesti katon parasta ajatellen. Meillä kotiin tai vapaa-ajan asunnolle teetetyistä kattotöistä saa verotuksessa hyödyntää kotitalousvähennyksen, ja sivustomme kautta on tarpeen mukaan haettavissa joustavampaa rahoitusta kuluihin.

Katto kiittää ja kukoistaa, kun lumenpudotus sekä muut kattolumityöt hoidetaan ajoissa. Läpiviennit säästyvät ylimääräiseltä rasitukselta, saumavuodot pysyvät poissa eikä kohtalokkaita kosteusvaurioita kehkeydy. Jiirien taakka on kevyempi ja rakenteet pääsevät muutenkin vähemmällä. Katon ympäristössä on turvallista liikkua, eikä lumesta johtuvia ikäviä onnettomuuksia pääse tapahtumaan. Jäänsulatus katolta ja ränneistä puolestaan takaa sujuvan vedenpoiston. Lumenpudotuksen lukuisat hyödyt saat katollesi vaivattomimmin, kun ulkoistat kattolumityöt asiansa osaavalle kattohuoltopalvelulle. Tällöin toimenpiteet suoritetaan varmasti katolle parhaalla tavalla, ja lopputuloksella on pitävä laatutakuu. Tee katostasi turvallisempi ja toteuta ajoissa kattolumityöt. Lumenpudotus, jään poistaminen ja rännien sulatus vesihöyryllä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattolumitöistä!

Lumenpudotus katolta

Lumen aiheuttamat vauriot voivat käydä katolle kalliiksi

Lumenpudotuksen avulla voi välttää monet katolle kohtalokkaat ja kalliiksi käyvät vauriot, joten toimiin kannattaa ryhtyä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Ajoissa tehty lumenpudotus säästää kattopintaa ja rakenteita sekä pitää huolta ympäristön turvallisuudesta. Pitkäikäiselle katolle luodaan hyvä pohja laadukkaalla, säännöllisellä kattohuollolla, sillä mitä huonommassa kunnossa katto jo valmiiksi on, sitä suurempia ovat riskit erilaisiin kattovaurioihin liittyen, kun esimerkiksi lumen rasitukset iskevät kiinni. Lumi voi kuitenkin aiheuttaa arvaamatonta vahinkoa uudelle ja terveellekin katolle, katon materiaalista ja mallista riippumatta. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet tulevat aina edullisemmiksi kuin jälkikäteen toteutettavat laajemmat vauriokorjaukset. Viisain ja taloudellisin ratkaisu katolle on teettää ajoissa kattolumityöt.

Katolle kertyvään lumikuormaan liittyy monenlaisia haasteita. Lumimassa asettuu lisäpainoksi katteen päälle ja taakaksi katon kantaville rakenteille. Vaikka vesikate itsessään lisääntyneen rasituksen kestäisikin, saattaa raskas lumikuorma painaa kattoa sen alta notkolle tai rikkoa rakenteita muulla tavoin. Etenkin nuoskalumen kanssa voi katto olla hätää kärsimässä, sillä märkää, painavaa suojalunta voi kinostua katolle jopa useiden tonnien painosta. Raskas lumikuorma luo painetta etenkin katon liitoskohtiin, kuten läpivienteihin, saumoihin ja jiireihin, ja pyrkii työntämään alleen sulanutta vettä pienimmästäkin raosta sisään. Jos sauma pettää, ja vesi pääsee katon alempiin osiin, voi käsissä olla pian mittava kosteusvaurio. Painava lumikuorma on turvallisuusriski kaikille katoille, mutta erityisen altis lumen ja jään aiheuttamille ongelmille on pinnaltaan huokoinen tiilikatto; kun tiilen sisään imeytynyt kosteus vuoroin jäätyy ja sulaa, rapauttaa se katetta tehokkaasti yhdessä raskaan lumikuorman kanssa.

Ongelmat eivät suinkaan lopu siihen, kun lumi sitten päättää lähteä katolta liikkeelle. Päinvastoin; kun jäinen lumikuorma viilettää vauhdilla alas lapetta, voivat ohessa joutua kärsimään niin katon saumat, läpivientien tiivistykset kuin itse katepintakin. Erityisesti peltikatolta lumet saattavat humahtaa alas odottamattoman liukkaasti. Putoava lumi voi myös vääntää tikkaita, pudottaa rännit tai repiä irti alustastaan heikosti kiinnittyneet lumiesteet ja kattosillat. Metallinen, painava kattotuote on ympäristölle selkeä onnettomuusriski pudotessaan, ja lisäksi kosteusvaurion vaara on läsnä: kun lumi riuhtoo mukaansa kattovarustelut, jää kiinnitysten kohdalle vain reiät, joista tarjoutuu jälleen vedelle reitti yläpohjaan ja kattorakenteisiin. Jälki voi olla rumaa, mikäli katolta tippuva lumi osuu voimalla esimerkiksi valokatteeseen, terassiin tai talon viereen pysäköityyn autoon. Ikävimmillään hallitsemattomasti putoava lumi saattaa aiheuttaa onnettomuuden tai jopa henkilövahingon.

Ajoissa toteutettu lumenpudotus säästää monelta murheelta ja voi vaikuttaa ratkaisevasti muun muassa katon käyttöikään. Plus Kattopalvelu hoitaa puolestasi mitkä tahansa tarvittavat kattolumityöt riskittömästi ja taitavasti. Teemme lumenpudotukset huopakatolta, tiilikatolta ja peltikatolta mallikkaasti ja materiaalin huomioon ottaen. Meiltä luonnistuu lumenpudotus tasakatolta, taitekatolta ja jyrkältä katolta – kaikenmuotoisilta ja -mallisilta katoilta. Kattolumityöt suunnitellaan ja toteutetaan toimestamme aina yksilöllisesti ja kohdekaton tarpeiden mukaan. Estä siis kalliit, tarpeettomat kattovauriot, ja teetä lumenpudotus luotettavana laatutyönä hyvissä ajoin.

Lumenpoisto katolta sekä muut kattolumityöt hoidetaan taidolla toimestamme

Kattolumityöt ja lumenpoisto katolta kannattaa antaa vain ja ainoastaan osaavan tekijän käsiin. Hutiloidusti, puutteellisin taidoin tai vääränlaisilla välineillä toteutettu lumenpoisto saattaa koitua katteelle loppuviimein pelkästään vahingoksi. Mikäli kattolumitöiden lomassa survaistaan työkalulla liian syvälle tai väärässä kulmassa, syntyy katepintaan hetkessä mekaaninen vaurio: huokoinen tiili halkeaa, pehmeä huopa puhkeaa tai pelti naarmuuntuu tai kolhiintuu. Plus Kattopalvelun kokeneet lumenpudottajat suorittavat työn aina sekä katolle että ympäristölle turvallisella tavalla. Varomme jiirejä ja muita vuodoille alttiita elementtejä, varmistamme, etteivät työvälineet raavi tai muuten vahingoita kattoa, ja tarvittaessa toteutamme lumenpudotukset ja jääpuikkojen poistot esimerkiksi nosturiautolla. Työ tehdään kaikkien turvallisuusmääräysten mukaan, ja varusteisiimme kuuluvat asianmukaiset kypärät, kengät, valjaat, turvaköydet sekä muut putoamissuojaimet, tarpeen mukaan myös suojalasit, mikäli lumen seassa on jäätä.

Saat meiltä kattolumityöt ja lumenpoistot kokonaisvaltaisella avaimet käteen- palvelulla. Suunnittelemme ja suoritamme työn aina tapauskohtaisesti, ottaen huomioon kunkin kohteen kannalta olennaiset seikat. Järjestämme pihamaalle turvallisen kulkureitin lumenpudotuksen ajaksi, ja infoamme kaikkia kiinteistössä liikkujia hyvissä ajoin kattolumitöiden toteutuksen ajankohdasta – tämän seikan tärkeys korostuu erityisesti suuremmissa taloyhtiöissä, kuten kerrostaloissa tai rivitaloissa. Rajaamme kohteeseen selkeän lumenpudotusalueen ja merkitsemme sen näkyvästi puomien sekä varoituskylttien avulla. Suoritamme lumenpoiston katolta pareittain, ja varsinaisten lumenpudottajien lisäksi työn turvallista etenemistä seuraa tarvittaessa vielä erikseen katutasolla toimiva lumenpudotuksen valvontahenkilö. Kun suoritamme kattosi lumenpudotuksen, niin samalla puhdistamme lumesta ilmanvaihtokanavat sekä muut läpiviennit. Käymme läpi kattotuotteiden kiinnitykset sekä katsastamme muutenkin katon yleisen toimivuuden.

Lumenpudotuksen hinta lasketaan meillä aina tapauskohtaisesti. Näin työssä on mukana kaikki katollesi tarvittava, muttei mitään turhaa tai ylimääräistä. Lumenpudotuksen hintaan vaikuttavat aina muun muassa olosuhteet sekä katon ominaisuudet ja tarpeet. Lumen määrä ja koostumus vaihtelevat – kevyttä pakkaslunta on nopeampi pudottaa kuin märkää ja painavaa, tiiviiksi pakkautunutta suojalunta. Lumenpoistossa voidaan tarvita vaihtelevassa määrin muun muassa tolppia, puomeja sekä kylttejä. Katsomme myös tarvittavan henkilövahvuuden ja käytettävät työturvallisuusvarusteet sekä työkoneet aina tilanteen mukaan. Entä onko tarvetta muille järjestelyille, esimerkiksi lumen poiskuljetukselle tai isommissa kohteissa liikenteenohjaukselle? Meiltä löytyy myös höyrysulatuskoneisto jäätyneiden vesikourujen avaamiseen vesihöyryllä sekä kalusto liian lumen kuljettamiseen muualle. Lumenpudotuksen hinta on meillä aina edullinen pakettihinta, johon sisältyy työn ja tarvikkeiden lisäksi täysi laatutakuu. Jos pihallasi on autotalli, navetta, varasto tai muu kohde, josta lumet olisi samalla pudotettava, kannattaa kysyä edullinen yhteistarjouksemme, ja taloyhtiöille tarjoamme myös kattavampaa huoltosopimusta talvikaudeksi. Ota siis yhteyttä ja kerro tarkemmin tilanteesta, niin katsotaan kattolumityöt yhdessä kuntoon!

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta pienentää riskiä vesivahingolle

Kattolumitöihin voi toisinaan kuulua jääpuikkojen ja jään poistoa katolta. Lumikuorman lisäksi myös talven mittaan muodostuva jää saa katolla aikaan huomattavia haittoja. Tietysti katolta roikkuvat jääpalteet tai jääpuikot tekevät jo itsessään onnettomuusriskin ympäristölle. Tämän lisäksi jään aiheuttamia toiminnallisia ongelmia ilmenee etenkin ränneissä tai kattokaivoissa. Tukkeutuneisiin putkiin syntyy virhevirtauksia, ja patoutunut, seisova vesi ruostuttaa rännejä. Lisäksi jää tuo tarpeetonta lisäpainoa kourujen kiinnikkeille, vääntää rännejä, pilaa kaadon tai saattaa jopa halkaista putken. Keväällä sulamisvesien täytyisi päästä turvallista reittiä alas katolta, mutta koska se ei jäätyneitä rännejä pitkin onnistu, päätyvät ne tulvimaan kouruista yli ja valumaan seinille. Jatkuva kastuminen lahottaa nopeasti ulkovuoren, ja mikäli vesi valuu perustuksiin asti, voi tuloksena olla viime kädessä laajalle levinnyt kosteusvaurio.

Jään turvalliseen poistamiseen katolta on kuitenkin omat niksinsä. Niitäkin tapauksia on nähty, joissa jäätä on lähdetty irrottamaan katolta kirveellä tai vasaralla, tai rännejä on jäänpoiston toivossa potkittu, hakattu ja jopa kuumennettu tulella. Jäästä ei näillä keinoin päästä eroon, mutta sadevesijärjestelmä sen sijaan saattaa olla mennyttä: tulokset vaihtelevat pinnoitevaurioista lommolle painuneisiin putkiin ja rikkoutuneisiin rakenteisiin. Toisaalta paras taktiikka ei myöskään ole jäädä odottelemaan, josko rännit ehtisivät ajoissa sulaa omia aikojaan ennen kuin kosteusvaurio koittaa. Plus Kattopalvelu hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti myös jääpuikkojen ja jään pudotuksen katolta sekä ränneistä. Käytämme työssä ensiluokkaista höyrysulatuskoneistoa, jonka avulla jää saadaan poistettua nopeasti ja edullisesti. Rännien sulatus vesihöyryllä on ekologinen ja hellävarainen ratkaisu, jossa ei tapahdu mekaanista rasitusta eikä ympäristön kuormitusta, ja samalla tekniikalla avaamme myös jäätyneet kattokaivot sekä ojarummut. Jos katon reunoille muodostuu talvesta toiseen runsaina notkuvia jääpuikkorivistöjä, voi se kertoa katon lämpövuodoista. Tarvittaessa toteutamme katolle taidokkaan energiaremontin ullakon ja yläpohjan lisälämmöneristyksellä.

Laadukkailla kattovarusteluilla pystyy lumen ja jään aiheuttamia vaurioita itsekin pitkälti ennaltaehkäisemään. Jäätyneet rännit eivät vaivaa, kun asennamme sadevesijärjestelmääsi erityiset sulanapitokaapelit. Katolle kannattaa samoin laitattaa asianmukaiset lumiesteet, jotka suojelevat kattoa sekä sen ympäristöä estämällä lumen hallitsemattoman putoamisen. Varsinkin kulkuväylien ja sisäänkäyntien kohdalle on syytä asentaa lumiesteet onnettomuuksien ehkäisemiseksi. Oikein sijoiteltuina lumiesteet tuovat turvaa myös katon eri rakenteille ja elementeille, kuten esimerkiksi piipuille, ränneille, tikkaille, aurinkopaneeleille sekä muulle kattotekniikalle. Lumiesteet ovat pakolliset jo lainkin mukaan, kun katon jyrkkyys ylittää tietyn raja-arvon. Plus Kattopalvelulta saat tarpeen mukaan katollesi huolellisesti mitoitetut, valmistajan ohjeiden mukaan asennetut putki-, verkko-, ritilä- ja profiililumiesteet, polykarbonaattilumiesteet sekä isompia rakennuksia silmällä pitäen suunnitellut järeämmät lumiaidat. Toimittamamme kattovarustelut ovat aina laadukkaita, sään- ja korroosionkestäviä sekä turvallisiksi ja toimiviksi testattuja.

Palvelemme kattotöissä alttiisti ja asiakaslähtöisesti ympäri vuoden. Talvisin saat meiltä laadukkaat lumenpudotukset, lumenpoistot, jääpuikkojen poistamiset, jäänpudotukset sekä rännien sulatukset vesihöyryllä. Kun lumi on kohdellut kattoa kaltoin, korjaamme aiheutuneet vauriot: tiivistämme auenneet saumat, uusimme kärsineet tiivisteet, kiristämme löystyneet kiinnitykset ja korjaamme kuntoon painuneet rakenteet. Asennamme paikoilleen lumiesteet ja lumiaidat. Kokeneilta kattotaitureiltamme hoituu homma kuin homma; tarvittaessa toteutamme vaikka täydellisen kattoremontin talvella. Asiantuntevasti ja ajoissa toteutettu lumenpudotus sekä jäänsulatus on kattava palvelus katolle, sillä sen avulla vältät kosteusvahingot, turvaat vedenpoiston, ehkäiset onnettomuudet ja suojelet katon kallisarvoiset rakenteet. Varmista kattosi toimivuus talvellakin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme lumenpudotuksesta!