Katon korjauksella väistät vesivahingot, pidennät katon käyttöikää ja parannat toimivuutta kokonaisvaltaisesti

Plus Kattopalvelumme tarjoaa laadukkaat kattotyöt pitkällä kokemuksella.

Katon korjausta ja katon paikkausta kaivataan esimerkiksi, kun katto vuotaa, pellitykset repsottavat, poistoputket valskaavat tai rakenteet ovat painuneet. Uudemmalla katolla kyse on tavallisesti yksittäisistä paikkauksista, kun taas pidempään palvelleella katolla voi korjaustarve olla laajempi. Joka tapauksessa mikä tahansa mekaaninen vaurio, puutteellinen tiivistys tai muu haastekohta katon toimivuudessa on aina korjaustoimien paikka. Ajoissa toteutetut kunnostukset palauttavat katon tiiveyden, estävät isommat ongelmat ja mahdollistavat pidemmän käyttöiän katteelle. Korjaustarvetta katolle aiheuttavat useat ympäristön rasitukset: jäinen, painava lumikuorma, sade- ja sulamisvedet, auringon paahtava uv-säteily sekä edestakaisin sahaavat lämpötilat. Katepintaan kertyvä lika, noki, tuhka, siitepöly sekä lehti- ja neulasroska kutsuvat luokseen sammalta, joka tekee katteelle omia tuhojaan. Kattoa saattavat rapauttaa myös huollon laiminlyönti tai alkuperäisessä asennuksessa tapahtuneet virheet. Lisäksi uusi ja tervekin katto voi kärsiä merkittäviä vaurioita lumen tai myrskyn johdosta – myrsky saattaa repiä palasia vesikatteesta, vioittaa kattotekniikkaa tai kaataa puun katon päälle; voimalla putoava lumi taas voi riuhtoa mukaansa lumiesteet tai tikkaat niin että kattoon tulee reikä ja vesi päätyy rakenteisiin.

Olipa katon korjaustarve äkillisesti yhdessä hetkessä syntynyt tai vuosien ajan rauhassa kehittynyt, kannattaa epäkohdat hoitaa kuntoon mahdollisimman pian sen jälkeen kun vaurio huomataan. Pienikin vesivuoto voi eskaloitua nopeasti laajoiksi ongelmiksi, etenkin, jos vesi pääsee katon alempiin osiin lahottamaan rakenteet ja eristeet. Plus Kattopalvelu on osaava tekijä kattosi korjauksiin, olipa kunnostustarve pieni tai suuri, tarvittiinpa yksittäistä täsmäpaikkausta tai kattavampaa katon vesivahinkojen korjausta. Tiivistämme ja paikkaamme asiantuntevasti kaikki katemateriaalit peltikatoista huopakattoihin ja tiilikattoihin. Kattomuodolla tai rakennuksen tyypillä ei ole merkitystä – meiltä luonnistuu harja- ja tasakaton korjaus siinä missä mansardi-, pulpetti- ja aumakattojenkin korjaukset. Hoidamme kaikenkokoiset ja -tyyppiset kohteet: omakotitalon, paritalon, rivitalon ja kerrostalon katon korjaukset, kesämökit, autotallit, pihasaunat sekä muut asuin- ja ulkorakennukset. Kokeneet asentajamme suorittavat taidolla kattokorjauksista haastavimmatkin, muun muassa aluskatteen paikkaukset, jiirien korjaukset sekä kastuneen yläpohjan kunnostukset. Palvelemme kaikissa korjauksissa avaimet käteen- periaatteella vuoden ympäri, ja pääsemme paikalle nopeastikin, kun akuutti paikkaustarve iskee.

Haluamme varmistaa katollesi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Kattava palvelumme sisältää sen vuoksi aina katon perusteellisen kuntotarkistuksen kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteydessä. Korjaustoimien lomassa tehty kattotarkastus on sinulle ilmainen, ja käymme siinä huolellisesti läpi katepinnan, saumat, jiirit, pellitykset, läpiviennit sekä kattotuotteet. Jos rakenteet mahdollistavat esteettömän pääsyn yläpohjaan, kurkkaamme samalla sinnekin. Mikäli tarkastuksessa ilmenee pikaista puuttumista vaativia epäkohtia, kerromme asiasta sinulle ja saat edullisen tarjouksemme näistäkin korjauksista. Näin katon haastekohtiin ja muutoksiin pystytään reagoimaan nopeasti, ennen kuin niistä kehittyy isompia ongelmia. Kattava palvelumme huomioi myös taloudelliset näkökohdat, ja sivustomme kautta onkin kattotöiden kuluihin haettavissa joustavampaa rahoitusta tarpeen mukaan. Kannattaa lisäksi muistaa, että kotiin tai vapaa-ajan asunnolle tehdyt katon korjaukset voi verotuksessa hyödyntää kotitalousvähennyksen kohdalla – tämä vähentää kustannuksia vielä entisestään.

Ajoissa tehty katon korjaus on viisas sijoitus rakennuksen tulevaisuuteen: rakenteet pysyvät jatkossakin hyvässä suojassa, ja olemassa olevan katon käyttöiästä saadaan kaikki irti. Energiatehokkuus on ensiluokkainen, ja tiivis katto pitää poissa vuoto-ongelmat sekä niistä seuraavat ikävät home- ja lahovauriot. Kaivataanko sinun katollasi kestävää ja laadukasta korjausta? Valskaako läpivienti, irvistääkö sauma tai vuotaako katto piipun juuresta sisään? Onko sammal syönyt tiilipinnan tai ruoste peittänyt pellit? Tarvitsitpa yksittäistä katon paikkausta, läpiviennin korjausta, kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtamista tai laajoja myrskyvauriokorjauksia, meiltä löydät asiakaslähtöisen ja ammattitaitoisen avun. Katon tiivistys, paikkaus ja korjaus tyylipuhtaasti ja timanttisella taidolla – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjaustöistä!

 

Katon korjaus

Huopakaton korjaus reikien paikkauksesta saumojen tiivistykseen ja höyrypussien korjaukseen

Huopakaton korjaus, peltikaton korjaus vai tiilikaton korjaus? Eri katemateriaalien ongelmat voivat olla niin yhteneväisiä kuin erilaisiakin ja tarvittavat korjaustyöt myös sitä myötä vaihdella laidasta laitaan. Plus Kattopalvelulta saat palvelukseesi laaja-alaiset osaajat, joilla on hyppysissään tarvittava tietotaito sekä käytännössä hankittu kokemus monenlaisista kattokorjauksista. Tiivistämme, paikkaamme ja korjaamme kaikki kohteet riippumatta katemateriaalista, kattomallista tai rakennuksen käyttötarkoituksesta. Hallitsemme huippulaatuisesti betonitiilikatot ja savitiilikatot, kolmiorimakatot, bitumipaanuista rakennetut palahuopakatot ja rullahuovasta hitsatut sileät huopakatot eli bitumikermikatot. Korjaamme samoin taidolla erilaiset peltikatot ruuvattavista profiilipeltikatoista saumattuihin peltikatteisiin, kuten lukko- ja konesaumakatteisiin, samoin kuin harvinaisempiin alumiini- ja kuparikattoihinkin. Katon korjauksessa täytyy huomioida kunkin katemateriaalin ominaisuudet ja erityispiirteet, ja käytettävät metodit, materiaalit, työkalut sekä käsittelyaineet on sovitettava niiden mukaan. Vaikka ongelma eri katoilla olisi samakin, voivat kunnostustoimet vaihdella suuresti kattojen välillä. Kestävä, laadukas korjaus ottaa huomioon katon mallin ja materiaalin.

Huopakaton tai palahuopakaton korjausta ja paikkausta voidaan tarvita monesta syystä. Yksi suurimpia huopakaton haasteita on katehuopien kuivuminen, jota saavat aikaan auringon voimakas uv-säteily sekä puhtaasti myös katon ikääntyminen. Kuivunut huopa alkaa repeillä ja halkeilla, ja kuluneesta katepinnasta on kosteuden helppo sujahtaa vesikatteen alle. Näkyviä merkkejä huopakaton paikkaustarpeesta ovatkin kaikki reiät, repeämät, painumat ja kulumat katteessa. Toisinaan huopakaton pintaan ilmestyy ryppyjä tai eräänlaisia ilmataskuja, niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja, jotka hoitamattomana voivat rikkoa katteen pinnan. Huopakatto vuotaa usein myös saumoistaan, joita esimerkiksi katolle kertynyt kasvusto tai lumikuorman paine ovat saattaneet aukoa. Huopakaton karheaan pintaan kiinnittyy melko helposti lunta ja sammalta, ja etenkin palahuopakaton lukuisat saumakohdat keräävät likaa luokseen. Katteen pintakerroksen sirote voi ärtyä myös toistuvasta mekaanisesta rasituksesta, ja kun suojapinta ajan myötä kuluu, alta paljastuva bitumi joutuu yhä alttiimmaksi vaurioille.

Huopakaton korjaus toteutetaan yksilöllisesti katon tilanteen ja vaurioiden laajuuden mukaan. Yleisimpiä korjaustoimia katolla kuin katolla ovat erilaiset vuotopaikkaukset. Teemme huopakaton reikien paikkauksen massalla, kun kyse on pienistä kulumista, ja tarpeen tullen käytämme korjauksessa erityisiä huopakaton paikkapaloja, joiden kohdalla riittävä mitoitus sekä pitävä kiinnitys on ensiarvoisen tärkeää. Huopakaton vuoto voi paikantua myös saumaan, jiiriin tai läpivientiin, jolloin teemme niiden osalta tarvittavat kunnostukset: tiivistämme saumat ja reuna-alueet, liimaamme palahuopakaton irronneet bitumipaanut sekä korjaamme rakoilevat jiirit ja valskaavat läpiviennit. Huopakaton pullistuman eli höyrypussin puolestaan korjaamme viiltämällä huopaa auki sekä tasoittamalla ja tiivistämällä sen. Huopakaton korjaus ja paikkaus on aina äärimmäisen vaativa tehtävä, varsinkin jos huopaa täytyy leikata auki. Katteelle nimittäin pitää pystyä palauttamaan sen vedenpitävyys sataprosenttisesti aukileikkauksen jälkeenkin. Plus Kattopalvelulta löytyy työhön tarvittava tarkkuus sekä taitavuus, ja takaamme huopakatolle korjausten jälkeen täyden teknisen toimivuuden.

Huopakaton tai palahuopakaton korjauksessa ja paikkauksessa on muistettava huomioida myös alusrakenteet. Kun vesikatetta paikataan, on alushuopakin saatava samoin täydellisen tiiviiksi, jotta korjaus tuo toivotun hyödyn. Voimme korjata huopakaton aluskatetta kattotuoliväli kerrallaan, tai laajemman korjauksen kohdalla vaihtaa alushuovan kokonaan uuteen. Korjaustöiden lomassa tarkistamme myös huolellisesti, miltä näyttää huovan alapuolinen rakenne esimerkiksi umpilaudoituksen tai katevaneroinnin osalta. Jos rakenteissa näkyy kosteutta, teemme tarvittavalta laajuudelta purkutyöt, kuivatamme ja kunnostamme kastuneet rakenteet sekä vaihdamme huonokuntoiset eristevillat. Sileästä rullahuovasta asennettu bitumikermikatto saattaa olla malliltaan myös tasakatto, jolloin tilanne on haastava puuttuvan yläpohjarakenteen takia. Koska katon kuntoa ei pääse tällöin kokonaan tarkastamaan, voi vesivahinko muhia pitkäänkin rakenteissa ennen sen havaitsemista. Plus Kattopalvelulta luonnistuu laadukkaasti kaikkien huopakattomallien, myös tasakaton, korjaus. Otamme paikkaustöissä huomioon poikkeavan kattorakenteen, ja halutessasi vaihdamme sen harja- tai pulpettikatoksi.

Paras ratkaisu peltikaton korjaukseen katsotaan tapauskohtaisesti

Peltikaton korjaus tulee tavallisesti ajankohtaiseksi erilaisten vuoto-ongelmien myötä. Katepeltien pahin vihollinen on ehdottomasti ruoste, minkä vuoksi katon säännöllinen huolto ja puhdistus on enemmän kuin paikallaan – roskainen katto sitoo enemmän kosteutta, ja kaikenlainen lika kiihdyttää korroosiota, jolloin pelti ajan myötä ruostuu puhki ja päästää veden alusrakenteisiin. Hoitamaton peltikatto saattaa kerätä myös sammalta, jonka alta voi katosta löytyä pahimmillaan suoranainen reikä. Katepeltejä kuluttaa talven lumi ja jää siinä missä paahtava auringonpaistekin, ja suuret lämpötilanvaihtelut aiheuttavat peltien elämistä edestakaisin. Peltikaton korjausta voidaan tarvita myös, kun äkillinen mekaaninen vaurio iskee: myrsky riepottelee kattopeltejä ja peltilistoja tai irrottaa piipunhatun, tai alas vyöryvä lumi repii mennessään kattotuotteet irti alustasta ja kattoon jää reiät kiinnikkeiden kohdalle. Kun peltikatto vuotaa, avuksesi tulevat taitavat ja kokeneet kattopeltiseppämme.

Kuten huopakatonkin kohdalla, myös peltikaton korjaustoimet täytyy suunnitella ja kartoittaa tapauskohtaisesti vaurioiden koosta ja sijainnista riippuen. Olemassa olevan peltikaton reikien paikkaus on useimmiten loistava ratkaisu, ja tarpeen mukaan voimme myös vaihtaa yksittäisiä kattopeltejä uusiin, mikäli vauriot ovat luonteeltaan hyvin paikallisia. Jos peltikatto vuotaa läpiviennin kohdalta, tilanteesta riippuen joko tiivistämme nykyisen läpiviennin tai vaihdamme huonokuntoisen läpiviennin kokonaan uuteen. Vuotavalla peltikatolla saatetaan kaivata myös saumojen tiivistystä tai rakoilevien jiirien korjausta. Peltikaton reikien paikkauksessa on olennaista hoitaa huolella korjausta edeltävät pohjatyöt; esimerkiksi tunnollinen lian- ja ruosteenpoisto on tärkeää, jotta massaukset taatusti tarttuvat ja korjauksista saadaan siistit ja kestävät.

Yksi nimenomaan peltikaton yleinen vuotokohta ovat sen kiinnikkeet. Perinteinen profiilipeltikatto voi vuotaa kiinnityksistään, etenkin, mikäli niissä on käytetty vanhoja, perinteisiä peltikattonauloja. Auringosta tuleva voimakas uv-säteily sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat aikaan peltien elämistä, ja tämän jatkuvan lämpöliikkeen myötä kiinnitykset löystyvät ja naulat pääsevät pumppautumaan ylös. Höllentyneet kiinnitykset luonnollisesti sabotoivat katteen vesitiiveyttä, kun peltien saumat alkavat irvistää, mutta lisäksi katepeltien kasvanut liikerata aiheuttaa peltien rämisemistä esimerkiksi kovalla tuulella. Peltikaton kiinnitys ruoteisiin nykyaikaisilla kateruuveilla on jo laadukkaampi ratkaisu, mutta tietenkään nekään eivät ole ikuisia. Kun tiivisteet haurastuvat tai kovettuvat, niiden vedenpitävyys menetetään, ja tarvitaan peltikaton korjausta. Jos peltikatto vuotaa kiinnikkeen kohdalta, toteutamme paikkauksen tuliterällä tiivisteellä ja uudella kiinnikkeellä. Ensin irrotamme vanhan ruuvin tai naulan, minkä jälkeen vaihdamme tilalle korkealaatuisen kateruuvin aiempaa suuremmalla tiivisteellä vedenpitävyyden saavuttamiseksi. Samalla voimme halutessasi vaihtaa muutkin peltikaton naulat tai kuluneet ruuvit uusiin, parempikuntoisiin kateruuveihin. Lisäksi suoritamme kattopeltien lisäkiinnitykset, mikäli kiinnikkeet on alun perin asennettu katolle liian harvaan.

Peltikaton korjauksessa ei sovi sivuuttaa aluskatetta ja yläpohjaa. Mikäli vesikaton alapuolisissa rakenteissa näkyy merkkejä kosteusvauriosta, teemme tarvittavat purkutyöt, vaihdamme kastuneet villat ja korjaamme yläpohjan lahovauriot. Samalla varmistamme, että aluskate on hyvin kiinnitetty, tiivis ja kaikin puolin toimiva. Jos peltikaton aluskate vuotaa, on mahdollisia syitä useita. Aluskate saattaa olla ikänsä puolesta loppuun palvellut ja kosteuden haperruttama, tai se voi olla mekaanisesti vaurioitunut. Aluskate on saatettu myös asentaa alun pitäenkin liian kireälle tai löysälle, jolloin vesi ohjautuu vääriin paikkoihin, esimerkiksi ruoteisiin. Ongelmat yläpohjan tuuletuksessa voivat samoin tuottaa haasteita kosteudenpoiston suhteen. Plus Kattopalvelu suorittaa asiantuntevasti myös peltikaton aluskatteen korjaukset ja paikkaukset. Toteutamme tekemättä jääneet aluskatteen ylösnostot läpivientien kohdalla, ja samoin huolehdimme jiiritaitosten oikeaoppisista aluskatteista. Meiltä löytyy kokonaisvaltainen ammattitaito niin vesikatteen kuin aluskatteenkin siistiin ja kestävään paikkaukseen.

Tiilikaton korjaus voi olla rikkinäisten tiilten vaihtoa ja aluskatteen korjausta

Tiilikaton korjaus ja paikkaus tulee yleensä tarpeelliseksi ulkoisten rasitusten myötä. Tiilikatto on kiitettävän kestävä ja vankkatekoinen, eikä se pienestä hätkähdä, mutta kaksi luonnon luomaa vihollista on sille uhkana ylitse muiden: sammal ja lumikuorma. Sammal ja jäkälä kiinnittyvät mieluusti huokoiseen tiilipintaan ja käyttävät ravintonaan katteen sisältämiä mineraaleja. Kun kasvuston juuret tarrautuvat ajan myötä kattoon yhä tiukemmin, tiili heikentyy ja alkaa kiihtyvällä tahdilla imeä sisäänsä kosteutta. Mitä enemmän tiili sitoo vettä, sitä painavampi katteesta tulee. Kun tiilen sisälle päätynyt kosteus vuoroin jäätyy ja sulaa toistuvien lämpötilanvaihteluiden myötä, syntyy pakkasrapautumiseksi kutsuttu ilmiö, joka murentaa tiiltä kerta kerralta pahemmin. Lopulta hauras kate päästää veden lävitseen rakenteisiin, jolloin ollaan isojen ongelmien äärellä. Myös painava lumikuorma on ikävä rasitus jo muutenkin raskaalle katolle. Lumi voi aiheuttaa vesivuotoja, rikkoa rakenteita tai painaa katon notkolle. Tiilikatteen voi yllättää myös esimerkiksi äkillinen myrsky. Voimakas tuuli saattaa irrottaa pellitykset tai repiä kattotiiliä paikaltaan, ja jälleen on tarvetta tiilikaton korjaukselle.

Kun tiilikatto vuotaa, korjaustarve on usein hyvinkin paikallinen. Tiilikaton korjaus tarkoittaa käytännössä yleensä rikkinäisten kattotiilten vaihtoa sekä muita vastaavanlaisia täsmätoimenpiteitä, kuten irronneiden pellitysten kiinnityksiä. Tiilikaton korjauksen lomassa tutkimme aina katon yleisen kunnon sekä tiilten ehjyyden. Entä onko kate pysynyt hyvin asemissaan vai löytyykö liikkuneita tiiliä? Erityisesti harja- ja reunatiilien tulisi olla tiukasti paikoilleen naulatut, ja mitä jyrkempi katto on kyseessä, sitä laajemmin kiinnityksiäkin voidaan tarvita. Jos tiilet löytyvät kerta toisensa jälkeen hajonneina esimerkiksi sisätaitteista tai kattoturvatuotteiden alta, kyseessä on todennäköisesti asennusvirhe, jolloin vaaditaan kattavampia korjaustoimia. Kun tiilikatto vuotaa rakenteisiin asti, kertoo se yleensä aluskatteen toimintaongelmista. Tiilikate ei itsessään ole vedenpitäväksi suunniteltu, vaan tiiveyden takaamiseksi se tarvitsee avukseen aina oikein asennetun, laadukkaan aluskatteen. Jos tiilikaton aluskate vuotaa, voi syynä olla iän myötä tapahtunut kuluminen, aluskatteen mekaaninen vaurio tai alun perin puutteellinen asennus esimerkiksi läpiviennin kohdalla. Toteutamme tiilikaton aluskatteen korjauksen siististi ja pitävästi sekä tarkistamme eristeiden ja yläpohjan rakenteiden kunnon.

Tärkeä osa tiilikaton korjausta ja paikkausta on kunnostetun katteen pintakäsittely – joko kevyempi suojakäsittely tai toisinaan jopa katon perusteellinen uudelleenpinnoitus tiilten iästä ja kunnosta riippuen. Mitä enemmän tiilikatolle karttuu ikää, sitä hauraammaksi sen pinta samalla muuttuu. Huokoinen tiilikate imee itseensä entistä enemmän vettä, jolloin kattoa ränsistyttävä pakkasrapautuminen kiihtyy. Samalla sammal ja jäkälä pääsevät tunkeutumaan juurillaan yhä syvemmälle tiilen sisään. Tiilikaton suojakäsittely tai uudelleenpinnoitus palauttaa katolle sen suojaavat ominaisuudet, ja kestäväksi käsitelty katepinta jaksaa taas paremmin hylkiä kosteutta, likaa sekä kasvustoa. Tämä ehkäisee myös katon rapautumista, jolloin jatkossa selvitään vähemmillä korjauksilla ja pidetään visusti turvassa tärkeät kattorakenteet.

Katon korjaus ja paikkaus voi sisältää myös monia muita kunnostustoimenpiteitä, joita tarvitaan aika ajoin materiaalista riippumatta. Katto kuin katto hyötyy esimerkiksi taitavasti tehdyistä peltikorjauksista: irronneiden peltilistojen kiinnityksestä, seinällenosto- ja päätypeltien uusimisesta ja vaihdosta, räystäspeltien korjauksesta, piipunpellitysten sekä piipunhatun asennuksesta ja niin edelleen. Plus Kattopalvelu kunnostaa samoin kaikki talosi puuosat, kuten räystäslaudat, otsalaudat, tuulilaudat ja ikkunalaudat. Toisinaan korjaustarve liittyy kattoturvatuotteisiin ja muihin kattovarusteluihin. Paikkamaalaamme tikkaat, vaihdamme vääntyneet lumiesteet, korjaamme tihkuvuodot ränneistä sekä uusimme aikansa eläneet vesikourut ja syöksytorvet. Meiltä saat katollesi kaikki korjaukset ja paikkaukset, joita se vain voi elinkaarensa varrella kaivata. Yhteistä kaikille peltikaton, tiilikaton ja huopakaton korjauksille on, että ne kannattaa toteuttaa viipymättä – näin toimimalla säästät aikaa ja rahaa sekä varjelet kattoa isommilta vaurioilta.

Katon läpivientien korjaukset, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaukset tiivisteiden vaihdosta paikkauksiin ja rakennekorjauksiin

Kun katto vuotaa, voi tarvittaviin toimenpiteisiin lukeutua myös katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus. Jos katepinnasta ei löydy reikää, repeämää, halkeamaa tai auennutta saumaa, paikantuu kattovuoto usein juuri läpiviennin kohdalle. Läpiviennit ovat viime kädessä kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin liittyy ymmärrettävästikin keskimääräistä suurempi vuotoriski. Ammattitaitoinen asennus ehkäisee vaurioita pitkälti, mutta katon sade- ja sulamisvedet, mekaanista rasitusta tuottavat lumi ja jää sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät väistämättä aikaa myöten myös läpivienteihin. Katon eri läpivienteihin kuuluvat kohteesta riippuen muun muassa alipainetuulettimien, huippuimurin sekä liesituulettimen putket, viemärintuuletusputket ja ilmanvaihtokanavat, savupiiput, tv-antennit, kattoluukut, kattoikkunat sekä kattovalokuvut. Kuluneesta, väärin toteutetusta tai muuten vioittuneesta läpiviennistä aiheutuu valtavasti harmia, sillä se voi vuotaa sisälle asuintilaan, rakenteisiin tai pahimmassa tapauksessa molempiin. Jos läpivienti vuotaa myös aluskatteen osalta, siintää lähitulevaisuudessa ikäviä lahovaurioita, kosteushaittoja ja homeongelmia.

Kuten kaikissa kattotöissämme, myös katon korjauksen yhteydessä tutkimme aina huolellisesti läpivientien kiinnitykset, tiivistykset sekä yleisen toimivuuden. Mikäli yksikin läpivienti vuotaa, on syytä tarkastaa erityisellä huolella kaikki muutkin, ettei isompia haastekohtia pääse kehittymään katolla. Jokainen läpivienti tulisi jo asennusvaiheessa huolellisesti suojata, tiivistää ja pellittää vedenpitävyyden takaamiseksi. Katsastamme läpivientien tilanteen myös yläpohjan osalta: näkyykö liitoskohdissa valumajälkiä, ja miltä ylipäätään vaikuttavat katon rakenteet sekä eristeet läpivientikohtien ympärillä? Usein syy löytyy pettäneestä läpiviennin tiivisteestä. Teemme katon tiivistykset läpivientien kohdalta ja vaihdamme kuluneet tai vaurioituneet tiivisteet uusiin. Mikäli valmistajan alkuperäisiä, varta vasten tehtyjä tiivisteitä ei ole saatavilla, taitavat ammattilaisemme saavat tiiviin ja pitävän lopputuloksen aikaiseksi myös laadukkaita tiivistysteippejä ja saumausmassoja apuna käyttäen.

Plus Kattopalvelulta saat ensiluokkaisella toteutuksella läpiviennin paikkaukset myös silloin, kun katosta paljastuu kosteusvaurio ja tarvitaan laajempia korjaustoimia. Jos vesi vaikuttaa päässeen rakenteisiin asti, täytyy kattoa purkaa läpiviennin ympäriltä rakenteiden kunnon sekä mahdollisten lahovaurioiden selvittämiseksi. Teemme tarvittavat purku- sekä korjaustoimet läpiviennin ja kattorakenteiden suhteen, ja tutkimme, mistä vuoto on lähtöisin. Syynä saattaa olla vanhuuttaan hajonnut tai vaurioita kärsinyt aluskate, tai läpivientien kohdalla tehdyt asennusvirheet. Ei valitettavasti ole yksi eikä kaksi kertaa, kun läpivientien ylösnostot on jätetty kokonaan tekemättä tai tiivistekappaleet läpivienneistä puuttuvat. Sekä aluskatteen ylösnostot että nimenomaiset läpivientitiivisteet ovat välttämättömiä elementtejä katon rakentamisessa vedenpitäväksi. Paikkaamme vuotavan aluskatteen, suoritamme läpivientien ylösnostot ja asennamme tiivistekappaleet. Toimitamme taidolla katon korjaukset savupiippujen, ilmanvaihtoputkien, antennien, kattoluukkujen sekä muiden läpivientien kohdalta.

Ajoissa tehty katon korjaus on kaikin puolin kannattava ratkaisu. Kun ongelmiin puututaan varhain, pienemmät korjaukset riittävät palauttamaan käyttövarmuuden, jolloin säästyy katon lisäksi myös aikaa ja rahaa. Meiltä saat kuitenkin kustannustehokkaat ratkaisut myös pidemmälle kehittyneisiin katto-ongelmiin, joten olipa katon tilanne mikä tahansa, älä epäröi kutsua meitä apuun. Peltikaton reikien paikkaus, katon korjaus viemärintuuletusputken kohdalta,  vuotavan kattoikkunan tiivistys, myrskyvaurioiden korjaus, rikkinäisten tiilten vaihto tai huopakaton saumaus – meiltä hoituvat kaikki katon korjaustyöt siististi ja sujuvasti. Tunnollisesti ylläpidetty katto huolehtii vedenpoistosta, lämmöneristyksestä sekä rakenteiden turvassa pitämisestä, ja korjaus lunastaa katolle lisää laadukkaita käyttövuosia. Kaikkien katemateriaalien ja kattomallien korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset luotettavana laatupalveluna – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjaustöistä!