Kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus ja uusiminen ammattiottein ja tasokkaalla tuloksella

Plus Kattopalvelumme tarjoaa laadukkaat kattotyöt pitkällä kokemuksella.

Kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus ja uusiminen ovat olennaisia töitä katon käyttövarmuutta silmällä pitäen. Kattoikkunat, kattovalokuvut sekä kattoluukut kuuluvat kaikki katon suurimpiin läpivienteihin, joten niiden tiiveydestä ja toimivuudesta on sitäkin tärkeämpää pitää hyvää huolta. Kattoikkunat ja -luukut tarjoavat paljon hyötyä ja käyttöarvoa. Esimerkiksi kattoikkunat ja kattovalokuvut kuljettavat runsaasti luonnonvaloa huonetilaan ja saavat aikaan avaran, viihtyisän kokonaisuuden. Lisäksi ne voivat tarvittaessa toimia tuuletuksen kohentajina. Kattoluukut puolestaan mahdollistavat tarkastusreitin alusrakenteisiin ja yläpohjaan helpottaen siten kattohuoltoa, sekä taipuvat myös hätäpoistumistieksi tarpeen vaatiessa. Jotta kattoikkunoista, kattovalokuvuista sekä kattoluukuista olisi pitkäaikaista hyötyä, on niiden toimivuutta ylläpidettävä viimeisen päälle. Kattoläpivienti, joka valskaa tai jossa on muita rakenteellisia ongelmia, on konkreettinen uhka koko rakennuksen terveydelle, etenkin mikäli vesi pääsee sitä kautta katon alempiin osiin. Käsissä on äkkiä mittava kosteusvaurio – vältä tällaiset ikävät yllätykset, ja teetä ajoissa kattoikkunan, kattovalokuvun sekä kattoluukun korjaukset ja uusimiset.

Plus Kattopalvelulta saat laadukkaalla avaimet käteen- palvelulla kaikki kattoläpivientityöt. Meiltä löytyy kattava ymmärrys katon rakenteesta sekä vankka käytännön kokemus kattoluukuista, kattoikkunoista ja kattovalokuvuista. Tiivistämme, huollamme, korjaamme sekä uusimme katon läpiviennit kaikissa kohteissa, olipa katon materiaali ja muoto sekä rakennuksen käyttötarkoitus mikä tahansa. Peltikatot, tiilikatot ja huopakatot, jyrkät ja loivat katot, korkeat ja matalat rakennukset, harja-, tasa-, auma-, pulpetti- ja mansardikatot kuuluvat kaikki repertuaariimme – esimerkiksi kattoluukun asennus tasakatolle on aivan omanlaisensa homma verrattuna saman toimenpiteen toteuttamiseen harjakatolle. Teemme kattoikkunan, kattovalokuvun sekä kattoluukun korjaukset ja uusimiset kaikenkokoisille ja -tyyppisille rakennuksille: omakotitaloille, paritaloille, kesämökeille ja kiinteistöille samoin kuin myös erilaisille piha- ja ulkorakennuksille autotallista liiteriin. Katto kuin katto, meiltä onnistuu.

Kattoluukun, kattoikkunan ja kattovalokuvun korjausten sekä uusimisten lisäksi saat meiltä laajalla skaalalla kaikki muutkin kaipaamasi kattotyöt. Kokonaisvaltainen osaamisemme ulottuu katon asennuksista ja huolloista vuotopaikkauksiin, korjauksiin, saneerauksiin sekä remontteihin saakka. Tarjoamme alan parhaan palvelun, johon sisältyy muun muassa ilmainen kattotarkastus kaikkien kattotöiden yhteydessä, olipa sillä kertaa toteutettava toimenpide suuri tai pieni. Kun siis tulemme kattoluukun tiivisteitä uusimaan tai puuttuvaa piipunhattua asentamaan, niin samalla käymme läpi kattosi jiirit, saumat, pellitykset, kattotuotteet, läpiviennit sekä katepinnan yleisen kunnon. Rakenteiden salliessa kurkkaamme myös yläpohjan tilanteen. Mikäli jotain hälyttävää tulee ilmi, saat meiltä asiasta tiedon, ja pystymme hoitamaan epäkohdat edullisesti kuntoon. Näin varmistetaan kattosi täysi toimivuus harjalta räystäille saakka.

Ajoissa toteutettu kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus ja uusiminen on järkevä sijoitus katon tulevaisuuteen. Riskit kosteusvaurioille minimoidaan, ja rakenteet pysyvät kuivina ja turvassa. Korjauksilla saadaan nykyisten kattoläpivientien elinkaarta jatkettua ja niistä siten otettua kaikki hyöty irti. Kun kattoläpiviennit sitten viimein uusitaan, tuliterät kattoikkunat ja -luukut toimivat energiatehokkuuden lisääjinä ja asumismukavuuden parantajina. Kun teetät kattotyöt Plus Kattopalvelulla, on jälki taatusti kerrasta priimaa, ja kotiin tai vapaa-ajan asunnolle kohdistetuista töistä voit lisäksi verotuksessa hyödyntää kotitalousvähennyksen. Suurempia saneerauksia ajatellen voi kotisivujemme kautta hakea myös joustavampaa rahoitusta kattotöiden kuluihin. Älä siksi jää odottelemaan, että ongelmat eskaloituvat laajoiksi lahovaurioiksi, vaan teetä ajoissa tarvittavat toimenpiteet. Taidolla kunnostetut kattoläpiviennit palvelevat tehtävässään tiiviisti ja tarkoituksenmukaisesti – ota siis yhteyttä, ja pyydä tarjouksemme kattoikkunan, kattovalokuvun sekä kattoluukun korjauksesta ja uusimisesta!

Kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus ja uusiminen

Kun kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, nopea reagointi pelastaa kosteusvauriolta

Jos kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, aiheutuu tästä katolle valtava kosteusvaurioriski. Kattoikkunat ja kattovalokuvut ovat erinomaisia kattovarusteluja ja täysin paikallaan tuomassa asuintilaan valoa, tunnelmaa ja tilantuntua. Valitettavana piirteenä on kuitenkin niiden suhteellinen alttius vuoto-ongelmille. Kattoläpivientejä kuluttavat ajan hampaan lisäksi erityisesti ulkoiset olosuhteet, kuten vaihtelevat sääolot ja lämpötilat, sekä talvisin kattoikkunoiden sekä -kupujen päälle lisäpainoksi kertyvät lumi ja jää. Katon läpivientien säännöllinen tarkastus, puhdistus sekä muut huoltotoimet ovatkin täysin avainasemassa vuoto-ongelmien välttämisessä. Kun kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, löytyy syy usein läpiviennin valskaavasta tiivistyksestä. Muita mahdollisia tekijöitä ovat rakenteelliset ongelmat, kuten puutteet eristyksessä ja tuuletuksessa, sekä erilaiset alkuperäisessä asennuksessa tapahtuneet virheet. Kattoikkunan tai kattovalokuvun vaurio on aina vakava paikka: kattoläpivienti voi vuotaa asuntoon, rakenteisiin tai ikävimmässä tapauksessa jopa molempiin.

Me Plus Kattopalvelulla tulemme avuksesi kaikissa kattoläpivienteihin liittyvissä haasteissa. Silloin kun kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa asuintilaan, havaitaan asia yleensä nopeasti, ja ongelmakohta on helppo paikantaa. Tavallisimmin syylliseksi paljastuvat läpiviennin omat tiivisteet, jotka syystä tai toisesta ovat ajautuneet vaihtokuntoon. Kattoläpivientien tiivisteet täyttävät tehtävänsä niin kauan kuin ne pysyvät kimmoisina ja joustavina. Kun tiiviste hapertuu tai kovettuu, menetetään samalla myös sen vedeneristyskyky. Parhaat päivänsä nähneistä tiivisteistä pääsee ohi vettä, pölyä ja likaa, ja samalla kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalle syntyy myös lämpöhukkaa, kun valskaavasta läpiviennistä karkaa lämmintä ilmaa tarpeettomasti ulos. Tämä puolestaan nostaa energiakustannuksia. Jos kattoikkunan tai kattovalokuvun vuoto johtuu läpiviennin omista huonokuntoisista tiivisteistä, korjaamme asian vaihtamalla ne uusiin ja asianmukaisiin. Aina kun mahdollista, hyödynnämme työssä valmistajan omia, läpiviennille nimenomaisesti suunniteltuja tiivisteitä. Mikäli alkuperäisiä tiivisteitä ei ole saatavilla, ei hätää – taitavat kattoasentajamme hoitavat työn tarpeen vaatiessa siististi ja sujuvasti myös elastisella saumausmassalla.

Jos kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaakin asunnon sijasta rakenteisiin, toteutamme asiantuntevana ammattityönä kattavamman läpiviennin paikkauksen. Mikäli vaikuttaa siltä, että vettä on päässyt katon alempiin osiin, puramme tarvittavassa määrin rakenteita myös läpiviennin ympäriltä, jotta niiden kunto voidaan todentaa ja mahdolliset lahovauriot saadaan selville. Kuivaamme kastuneet rakenteet tai uusimme lahovaurioiset puuosat, vaihdamme kastuneet villat sekä teemme muut tarvittavat korjaustoimet yläpohjan suhteen. Samalla selvitämme, mikä vuodon on alun perin saanut aikaan. Kattoikkunan tai kattovalokuvun vuotovaurioon voi olla syynä esimerkiksi hajonnut aluskate, tai sitten läpiviennin alkuperäinen asennus on suoritettu puutteellisesti tai virheellisesti. Valitettavan usein muun muassa aluskatteen ylösnostot läpivientien kohdalla on jätetty puolitiehen, jolloin aluskatteen tiiveys vesittyy viime kädessä kokonaan.

Kattoikkuna tai kattovalokupu voi kärsiä myös suoranaisesta rakenteellisesta ongelmasta. Jotta ylimääräinen kosteus saataisiin poistettua rakenteista toivotulla tavalla, tulisi vesikatteen ja aluskatteen välisen tuuletusraon jatkua yhtenäisenä harjalta räystäille saakka. Läpivienti on kuitenkin saatettu rakentaa niin, että vinoilla katto-osuuksilla yläpohjan tuuletus joko on äärimmäisen heikkoa tai katkeaa kokonaan läpiviennin kohdalla. Jos yläpohjan eristyksessä on puutteita ja kattoikkunan rakenteissa ilmavuotoja, saattaa se aiheuttaa, että kattoläpivientiä ympäröiviin rakenteisiin tiivistyy kosteutta tai jopa jäätä muodostuu tuuletusväliin. Yskien toimiva eristys tai tuuletus voi käydä katolle kohtalokkaaksi, varsinkin jos vesivuoto on jo todellisuutta, ja toimivaa kosteudenpoistoa kaivattaisiin enemmän kuin koskaan. Kun Plus Kattopalvelu korjaa tai uusii kattoikkunat sekä kattovalokuvut, tarkastamme samalla yläpohjan kunnon ja toimivuuden kokonaisvaltaisesti. Teemme ensiluokkaisella osaamisella mahdollisesti tarvittavat parannukset, kuten kattoikkunan sekä kattovalokuvun höyrynsulun tai eristeiden korjaukset ja uusimiset.

Meiltä löytyy tilanteeseen täsmälääkkeet, kun kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa

Kun kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa, on rakenteiden hyvinvointi jälleen uhattuna; kuten kattoikkunan tai kattokuvun kohdallakin, voi vesi päätyä ajan myötä sisätiloihin asti tai kastella eristeet ja rakenteet. Kattoluukkua eli tarkastusluukkua tarvitaan avuksi muun muassa huoltokäyntien yhteydessä, sillä yleiset rakentamistapaohjeet edellyttävät, että rakennuksen yläpohjaan on järjestetty asianmukainen kulkureitti. Kattoluukkua kutsutaan toisinaan myös paloluukuksi, sillä se toimii myös hätäuloskäyntinä tarpeen mukaan esimerkiksi tulipalon sattuessa. Kun kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa, voi korjaustoimiin sisältyä kaikkea tiivisteiden vaihdosta laajamittaisiin lahovauriosaneerauksiin. Kuten läpivientitöissä yleensäkin, vahva tuotetuntemus, tietotaito sekä kattava käytännön kokemus luovat pohjan onnistuneelle lopputulokselle.

Kattoluukun vaurion kohdalla pätevät samat lainalaisuudet kuin muidenkin vuotavien läpivientien kohdalla: ensiksi täytyy selvittää syntyneet vahingot sekä vuodon perimmäinen syy, ja tarvittavat korjaustoimet katsotaan sitten ongelman luonteen ja laajuuden mukaan. Kyse voi kattoluukunkin osalta olla haurastuneista tiivisteistä tai hajonneesta aluskatteesta. Aluskate saattaa olla vanhuuttaan reikiintynyt, kosteuden haperruttama tai mekaanisesti vaurioitunut. Uudehkon aluskatteen vuoto-ongelmat taas kertovat mahdollisista asennusvirheistä, esimerkiksi siten että jo aiemmin mainitut aluskatteen ylösnostot loistavat poissaolollaan. Aluskatteeseen ei voi vain leikata yksinkertaista reikää kattoläpiviennin kohdalle, vaan leikkauskohta tulee myös tiivistää täysin vedenpitäväksi ylösnoston avulla. Läpiviennin ylösnostossa aluskate nostetaan läpivietyä kappaletta vasten ja kiinnitetään siihen pitävästi, niin että läpiviennin ympärille muodostuu vesitiivis kaulus. Myös nimenomaiset läpivientien tiivistekappaleet täytyy asentaa jokaiseen läpivientiin estämään kosteuden siirtymistä rakenteisiin. Korjaamme vuotavat kattoluukut ja tarkastusluukut kokonaisvaltaisella palvelulla: vaihdamme aikansa eläneet tiivisteet, suoritamme aluskatteiden ylösnostot, tiivistykset ja tarvittavat uusimiset sekä toteutamme varmalla ammattitaidolla myös vaativat rakennemuutokset ja kosteusvauriokorjaukset.

Toisinaan kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjauksen tai uusimisen sijaan päädytäänkin poistamaan olemassa oleva kattoläpivienti kokonaan. Ratkaisussa saattavat painaa niin käytännön syyt kuin henkilökohtaiset mieltymyksetkin; kenties katon huoltoa halutaan helpottaa tulevaisuutta ajatellen, ehkä kattoläpiviennille ei ole enää käyttöä tai se ei istu sisätiloissa tehtyihin muutoksiin. Plus Kattopalvelun katto-osaajat poistavat tarpeettomiksi käyneet kattoläpiviennit räätälöitynä laatutyönä, katon rakenteen sekä materiaalin huomioiden. Tarkastamme ja korjaamme katon huolellisesti poistettavan läpiviennin kohdalta, ja asennamme kattoikkunan tai kattoluukun tilalle muuta kattoa vastaavan rakenteen alusrakenteiden, laudoitusten, rimojen, aluskatteen sekä vesikatteen osalta. Mikäli rakenteet osoittavat merkkejä kosteudesta, tutkimme mahdolliset vauriot sekä selvitämme niiden alkulähteen – johtuiko ongelma nimenomaan poistettavasta läpiviennistä, vai tarvitaanko kattavampia korjaustoimia.

Kattoikkunan, kattovalokuvun sekä kattoluukun korjaus ja uusiminen varmistavat ehjän ja energiatehokkaan katon. Ajoissa toteutetut kattoläpivientien korjaukset ja uusimiset pitävät kosteusvauriot poissa, ja rakenteet säilyvät kuivina, terveinä ja turvassa. Remonttitoimiin ei tarvitse ryhtyä ennen aikojaan, vaan kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut tekevät katolla sen mitä varten ne on sinne asennettukin: parantavat toimivuutta, tuovat valoa, kohentavat ilmanvaihtoa ja helpottavat huoltotöiden sujumista. Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikki kattosi tarvitsemat korjaukset, huollot ja asennukset luotettavasti ja laatutakuulla. Kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaukset ja uusimiset asiakaslähtöisenä ammattipalveluna – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattoläpivientitöistä!