Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti onnistuneella toteutuksella ja laajalla laatutakuulla

Plus Kattopalvelumme tarjoaa laadukkaat kattotyöt pitkällä kokemuksella.

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti palauttaa rakenteille suojan ja uudistaa kuluneen katon toimivuuden. Huopakatto eli bitumikatto on kevyt, hiljainen ja syystäkin suosittu kateratkaisu maamme sääoloihin; se kestää niin vettä, lunta kuin pakkastakin tiiviinä ja toimivana. Huopakaton voi asentaa perinteisenä palahuopakattona, ryhdikkäänä kolmiorimakattona tai modernina, vähäeleisenä bitumikermikattona. Joustavan rakenteensa sekä laajan sävy- ja kuviovalikoimansa ansiosta se soveltuu monikäyttöisesti erilaisiin kohteisiin aina omakotitalosta pyöräkatokseen ja loivasta tasakatosta jyrkkänä piirtyvään taitekattoon saakka. Kun huopakatto huolletaan säännöllisesti ja kun sille toteutetaan ajoittaiset korjaukset, palvelee se edullisuudestaan huolimatta hyvänä useamman vuosikymmenen, keskimäärin noin 20-40 vuotta. Siinä vaiheessa kun pienemmät paikkaukset ja kunnostukset eivät enää riitä katon kohennukseksi, on aika toteuttaa kattavampi huopakattoremontti.

Kun huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti on ajankohtainen, niin Plus Kattopalvelulta saat parhaat tekijät työhön. Meiltä löytyy pitkä kokemus eri kattomalleista, jyrkistä ja loivista kattomuodoista, auma- ja tasakatoista harja-, pulpetti- sekä mansardikattoihin. Saneeraamme asiantuntevasti minkä tahansa rakennuksen: omakotitalon, paritalon tai kesämökin huopakattoremontti onnistuu siinä missä myös erilaisten piha- ja ulkorakennusten kunnostukset autotalleista ulkohuusseihin. Tunnemme hyvin huopakattotyypit: sileästä rullahuovasta hitsattavat bitumikermikatot, perinteiset kolmiorimakatteet sekä näyttävät palahuoparatkaisut. Huopakaton tai palahuopakaton uusimisessa meiltä sujuvat taidokkaasti toimenpiteistä haastavimmatkin, kuten jiirien rakennukseen ja korjaukseen liittyvät työt sekä huovan aukileikkaus, tasoitus ja tiivistys vedenpitäväksi. Jokainen huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti toteutetaan toimestamme katteelle soveltuvilla menetelmillä, työkaluilla ja tarvikkeilla.

Koska palvelemme huopakattoasi yksilöllisellä otteella, aloitamme remontin katon perusteellisella kuntotarkastuksella, jossa kartoitamme korjaustarpeet sekä sinulla olevat toiveet remonttiin liittyen. Kartoituksen pohjalta laadimme työsuunnitelman sekä edullisen tarjouksen huopakaton uusimisesta.  Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin yhteydessä voimme samalla toteuttaa katolle kaivattuja muutoksia tai parannuksia. Miltä kuulostaisi vaikkapa kattotuotteiden päivittäminen, ullakon lisälämmöneristys tai pieneläinesteiden asennus? Meillä kattosi palvellaan aina kokonaisvaltaisesti ja avaimet käteen- periaatteella, olipa tilaamasi työ sitten suuremmanpuoleinen saneeraus tai jokin yksittäinen huolto tai korjaus. Jokaisen meiltä tilatun kattotyön yhteydessä esimerkiksi tarkastamme kattosi kunnon veloituksetta. Mahdolliset epäkohdat kunnostamme edullisesti, ja näin varmistamme viimeisen päälle kattosi täyden toimintakyvyn.

Huopakattoremonttiin tai palahuopakattoremonttiin kannattaa ryhtyä ajoissa. Kun katon uusiminen toteutetaan riittävän aikaisin, eivät ongelmat ehdi kehittyä vakaviksi vesivahingoiksi tai lahovaurioiksi saakka. Remontin työmäärä on tällöin pienempi, ja myös kustannukset pysyvät paremmin kurissa. Huopakattoremontin ei tarvitse syödä kaikkia säästöjäsi, sillä sivujemme kautta on kattotöiden kuluihin haettavissa joustavampaa rahoitusta tarpeen mukaan. Muista lisäksi hyödyntää verotuksen yhteydessä kotitalousvähennys, jota voit saada meillä kotiisi tai vapaa-ajan asunnolle teetetyistä huolloista, korjauksista sekä remonteista. Tuliterä huopakatto on tyylikäs, tiivis ja kestävä. Hyvin hoidettu ja taidolla korjattu katto toimii huokeana henkivakuutuksena koko talolle ja palvelee pitkäaikaisesti tehtävässään rakenteiden turvana. Ryhdy tarvittaviin toimiin ajoissa ja hanki siten katollesi vesitiivis sekä käyttövarma elinkaari – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakaton ja palahuopakaton remontista!

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti

Huopakatto tarjoaa tyylikkään ulkoasun ja käytännöllisen kateratkaisun

Miksi sitten juuri huopakatto on valloittanut paikan niin monen suomalaisen sydämestä? Huopakaton, eli toiselta nimeltään bitumikaton, vahvuuksiin kuuluvat niin sen käytännön ominaisuudet kuin ulkonäölliset saavutuksetkin. Kuitenkin aivan erityisen kiitelty huopakate on monikäyttöisyydestään: lukuisat eri vaihtoehdot niin mallien kuin sävyjenkin puolesta mahdollistavat monenlaiset toteutukset kesämökistä kivihuvilaan. Sopiva ilme löytyy taatusti kaikenluonteisiin kohteisiin – pieniin ja suuriin, moderneihin ja perinteisiin, näyttäviin ja vähäeleisiin. Hitsattava sileä bitumikermi sulautuu julkisivuun hyvin huomaamattomasti, hillitty kolmiorimakate taas tuo astetta persoonallisemman vivahteen katolle. Kaikkein laajimmin variaatioita sävyjen, leikkausten ja ladonnan suhteen tarjoaa erillisistä bitumipaanuista rakennettava palahuopakatto; on suorakulmaisia ja kuusikulmaisia laattoja, pieniä ja XL-kokoisia, graafisia ja perinteisiä vaihtoehtoja, jopa moderneja kaksikerroslaattoja. Bitumipaanuja saa niin yksivärisinä kuin monisävyisinäkin, ja valikoimasta löytyy yhtä lailla perinteistä mustaa, ruskeaa, harmaata ja kuparia samoin kuin myös leikittelevän sinistä, vihreää tai punaista. Kohde kuin kohde, huopakatto tarjoaa taatusti täsmäratkaisun.

Sen lisäksi, että huopakatosta saa kauniin ja näyttävän kateratkaisun moneen tilanteeseen, huopakaton hyödyt kattavat myös asioiden käytännöllisen puolen. Ensinnäkin, koska huopakermi on taipuisaa, istuu se joustavasti kattorakenteen jokaiseen muotoon. Näin ollen kate saadaan vaivattomasti asettumaan tiiviiksi ja toimivaksi, olipa sitten kyseessä ehdotonta tiiveyttä vaativa tasakatto tai jyrkkiä kulmia viljelevä taitekatto. Hankkimis- ja asennuskustannuksiltaan huokea huopakatto eristää hyvin ääntä ja vaalii hiljaisuutensa ansiosta ensiluokkaista asumismukavuutta talossa. Myrskyt, rankkasateet, talven lumi ja jää, pakkanen sekä sahaavat lämpötilanvaihtelut – tunnollisesti hoidettu ja kunnossa pidetty huopakatto kestää hyvin näitä kaikkia koetuksia. Lujuudestaan huolimatta huopakatto on rakenteille kevyt, ja niinpä sen saa myös ongelmitta vaihdettua kattoremontin yhteydessä esimerkiksi peltikaton tai tiilikaton tilalle, mikäli käytännön syyt tai henkilökohtaiset mieltymykset tällaisen muutoksen puolesta puhuvat.

Huopakatolla on pitkät perinteet ihmiskunnan hyödyntämänä katemateriaalina, ja olemassaolonsa aikana se on ehtinyt käydä läpi mittavan kehityskaaren. Tänä päivänä, kun puhutaan huopakatosta, tarkoitetaan yleensä juuri modernia, nykyaikaista bitumikattoa. Ensimmäiset niin kutsutut huopakatot valmistettiin kuitenkin aikanaan naulaamalla tervattuja paperiarkkeja laudoitukseen. Tästä siirryttiin raakahuopaan ja myöhemmin siitä edelleen lasikuituhuopaan, kunnes 1970-luvulla materiaalin raaka-aineena alettiin käyttää kestävää kumibitumia. Nykyaikaisessa kattohuovassa sitkeä bitumimassa on työstetty kiinni vahvaan kuituverkkoon, ja lopputuloksena on joustava, vahvatekoinen ja pakkasenkestävä kate, joka Suomen vaihtelevissakin sääoloissa säilyttää hyvin teknisen toimivuutensa. Huopakatto on paljon enemmän kuin hintansa väärti: kuten todettua, se on edullinen hankkia ja asentaa, mutta siitä huolimatta se voi hyvin hoidettuna saavuttaa jopa 20-40 vuoden käyttöiän. Ei siis näiden monien erinomaisten seikkojen valossa ihme, että kun katon asennus, uusiminen tai kattoremontti on ajankohtainen, päädytään materiaalin valinnassa usein juuri huopakattoon tai palahuopakattoon.

Huopakaton tai palahuopakaton uusiminen on kattava palvelu pohjatöistä piipunpellityksiin

Meillä Plus Kattopalvelulla huopakaton ja palahuopakaton uusiminen toteutetaan aina kattosi ehdoilla, yksilöllisesti räätälöitynä laatupalveluna. Jokainen kattoremontti aloitetaan katon perusteellisella kuntotarkastuksella, jotta saadaan selville sen vahvuudet, kipupisteet ja korjaustarpeet. Eri kattojen välillä esiintyy paljon vaihtelua niin katon synnynnäisissä ominaisuuksissa kuin kattovaurioiden laajuudessa ja luonteessakin. Tämän vuoksi myös huopakaton uusimisen hinta täytyy määritellä tapauskohtaisesti, sen jälkeen kun katon tilanteeseen on tutustuttu ja remonttitarve kartoitettu. Minkäkokoinen, -mallinen ja -muotoinen katto on kyseessä? Löytyykö katolta paljon jiirejä, taitteita, läpivientejä, pellityksiä, kattovarusteluja tai muita vastaavanlaisia yksityiskohtia? Onko katto jyrkkä tai rakennus erityisen korkea? Paljonko työalueelle kertyy pinta-alaa, ja missä määrin remontissa tarvitaan avuksi muun muassa telineitä tai henkilönostimia?

Huopakaton uusimisen yhteydessä selvitetään myös huovan alapuolisten rakenteiden, kuten umpilaudoituksen ja eristeiden, tilanne. Katon sekä kattorakenteiden kunnosta riippuu, tehdäänkö pelkästään osittainen saneeraus vesikatto uusimalla vai toteutetaanko kokonaisvaltaisempi kattoremontti yläpohjaa ja aluskatetta myöten. Entä onko tarkoitus samalla suorittaa rakennemuutoksia tai muita parannuksia, tai vaihdetaanko kattomateriaali nykyisestä kokonaan toiseen? Asiantuntijamme ottavat huomioon kattavasti remonttiin liittyvät näkökohdat. Perusteellisen kartoituksen pohjalta laadimme huopakaton uusimisesta tarjouksen, joka sisältää avaimet käteen- periaatteella kaikki remontin työvaiheet, materiaalit ja tarvikkeet. Huopakaton uusimisen hinta perustuu aina kattosi nimenomaisiin tarpeisiin, joten et maksa turhasta tai tarpeettomasta työstä – teemme kattosi kannalta oleellisen, emme enempää emmekä vähempää.

Hoidamme huopakaton uusimisen tyylillä sekä taidolla alusta loppuun. Tuomme työmaalle mukanamme kaikki materiaalit, telineet, tarvikkeet ja koneet sekä tietysti asiantuntevat asentajat. Huopakaton uusimisen jokainen vaihe toteutetaan toimestamme luotettavana laatu-urakointina. Erityistä huolellisuutta vaaditaan pohjatöissä, jotka ovat ratkaiseva vaihe huopakattoremontin onnistumisen kannalta. Jos vanha kate kupruilee tai on irti alustastaan, niin huovan kunnosta riippuen joko leikkaamme vuodan auki, tasoitamme ja kiinnitämme sen takaisin, tai poistamme vanhan huovan kokonaan. Katsastamme myös huovan alta löytyvän laudoituksen kunnon lahovaurioiden tai muiden kosteusongelmien varalta, ja tarvittaessa toteutamme senkin osalta purku- sekä uusimistyöt. Toisinaan törmäämme päinvastaiseen ongelmaan: umpilaudoitus on nimittäin saattanut myös kuivua ja sitä myötä rakoilla, jolloin rakenne täytyy palauttaa takaisin tiiviiksi ennen vesikatteen kiinnitystä. Me Plus Kattopalvelulla suoritamme huopakaton uusimisen kerrasta kuntoon, emmekä jätä jälkeemme virheasennuksia tai muitakaan epäkohtia. Kun kaikki pohja- ja purkutyöt, kunnostukset sekä asennukset on saatu valmiiksi, asennamme uuden vesikatteen valitsemastasi huopatyypistä.

Huopakaton tai palahuopakaton uusimisen yhteydessä hoidamme kuntoon myös muut kaipaamasi varustelut, uusimiset ja parannukset. Voimme esimerkiksi päivittää kattoturvatuotteet, kuten tikkaat, kattosillat ja lumiesteet. Rakennamme kattoluukut, kattoikkunat sekä kattovalokuvut, ja asennamme aurinkopaneelit kotiisi tai mökille. Vaihdamme loppuunpalvelleet vesikourut ja syöksytorvet sekä varustamme sadevesijärjestelmäsi sulanapitokaapeleilla. Uusimme piipunpellitykset ja asennamme puuttuvat piipunhatut. Kattoa sekä rakenteita turvaamaan saat kauttamme myös lintuverkot, lintupiikit sekä muut pieneläinesteet. Lisäksi voimme toteuttaa energiatehokkuutta, talon toimivuutta sekä asumismukavuutta lisäävät rakennemuutokset: kattomallin vaihdot, painuneen katon oikaisut, tuuletuksen kohennukset sekä energiaremontit ja yläpohjan lisälämmöneristykset. Kun huopakaton uusiminen on kokonaan tehty, siivoamme työmaan, keräämme ja kuljetamme pois remonttijätteen sekä teemme katolle kattavan lopputarkastuksen. Huopakaton uusimisen tuloksena on luotettava, toimintavalmis kate täydellä laatutakuulla varustettuna.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti edessä? Tyylikäs ja taitava toteutus remontille löytyy Plus Kattopalvelulta

Meiltä onnistuu omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti. Asentajillamme on timanttisen kova kokemus sekä vahva tietotaito ja tuotetuntemus eri kattomateriaaleista ja -malleista, ja mittava uramme on tuonut meille tutuiksi kohteet laidasta laitaan. Hallitsemme suvereenisti kaikki kattomuodot ja -profiilit: jyrkät ja loivat kohteet, pienet ja suuret pinta-alat, huopakatot ja palahuopakatot, auma-, harja- ja pulpettikatot, tasakatot sekä taitekatot. Omakotitalojen, paritalojen ja muiden asuttavien rakennusten lisäksi monikäyttöinen huopakatto voi löytyä myös erilaisista piha- ja ulkorakennuksista, kuten pyörä- ja autokatoksista, liitereistä, leikkimökeistä, varastoista, pihasaunoista tai huusseista. Teemme vankalla ammattitaidolla ja vakavuudella kaikkien kohteiden huopakattoremontit saunamökistä grillikatokseen.

Jotta huopakattoremontti saadaan maaliin onnistuneesti, tarvitaan sen tekijältä rutkasti kokemusta kattotöistä sekä laaja-alaista ymmärrystä katon rakenteesta ja toiminnasta. Me tunnemme huopakatot höyrynsuluista harjalevyihin ja vesikatteesta yläpohjarakenteisiin saakka. Remonttikohteista haastavimpia ovat aina erilaiset asuttavat tai lämmitettävät rakennukset, sillä niiden rakenne on monikerroksisempi, ja sisältää vesikatteen ja aluskatteen lisäksi myös kunnollisen yläpohjan, eristeet sekä suurella todennäköisyydellä ainakin joitakin läpivientejä. Kuitenkin myös erilaiset kylmät tai avoimet katokset ja rakennukset täytyy yhtä lailla toteuttaa hyvän rakennustavan mukaisesti, niin että lopputulos on vesitiivis ja kestävä ja palvelee siten tarkoitustaan. Remontoimme ja uusimme kattavalla osaamisella omakotitalot, autotallit, paritalot ja kesämökit. Asennamme katteet modernista rullahuovasta, tyylikkäästä palahuovasta tai perinteikkäästä kolmiorimakatteesta asiakkaan toiveiden ja katon tarpeiden mukaan.

Kun sopivinta katetyyppiä valitaan huopakattoremontissa, hahmottuu ratkaisu tietysti pitkälti henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Harkinnassa kannattaa painottaa, millaista ilmettä katolle haetaan, ja mitä julkisivulta toivotaan tai ei toivota. Makukysymysten lisäksi vaakakupissa painavat osaltaan myös kohdekaton ominaisuudet, etenkin katon profiili ja jyrkkyys. Jokaiselle katemateriaalille ja -tyypille kun on määritetty oma minimikaltevuutensa, toisin sanoen pienin mahdollinen jyrkkyys, johon katteen voi asentaa niin, että se vielä toimii tarkoituksenmukaisesti. Tästä näkökulmasta tarkasteltuna monikäyttöisin huopakate on sileä rullahuopa eli bitumikermi, jonka ammattilainen pystyy tietyin ehdoin hitsaamaan jopa katoille, joiden minimikaltevuus on 1:80 – suhdeluku tarkoittaa, että katto nousee 80 metrin matkalla yhden metrin, eli kyseessä on erittäin loiva katto, niin sanottu tasakatto. Kolmiorimakate sekä palahuopa vaativat jo huomattavasti jyrkemmän kattomuodon, sillä palahuovan minimikaltevuus on 1:5 ja kolmiorimakaton 1:3. Plus Kattopalvelu tulee avuksesi minkä tahansa rakennuksen ja kattomallin huopakattoremontissa. Taitavat asentajamme kartoittavat tilanteen huolellisesti ja etsivät katollesi parhaan ratkaisun.

Jos talosi osoittaa tarvetta huopakattoremontille tai palahuopakattoremontille, suosittelemme lämpimästi ryhtymään hyvissä ajoin toimiin. Ajoissa toteutettu huopakattoremontti tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin viime tinkaan jätetty, sillä ongelmat eivät tällöin ehdi eskaloitua kalliiksi ja työläiksi kosteusvaurioiksi. Plus Kattopalvelulta saat huopakattoremontit ja palahuopakattoremontit avaimet käteen- palveluna sekä laatutakuulla, ja lisäksi valmistajan omat materiaalitakuut pysyvät voimassa, kun asennukset suorittaa kattoalan tunnustettu ammattilainen. Uusi katto takaa parhaan mahdollisen energiatehokkuuden, terveen sisäilman sekä toimivan vedenpoiston. Kaiken kaikkiaan se toimii kauniina kruununa julkisivulle sekä tiiviinä, käyttövarmana turvana rakennukselle. Kun etsit taitavaa ja tehokasta kattourakoitsijaa toteuttamaan huopakattoremonttisi, tilaa meidät töihin. Edullinen, asiakaslähtöinen ja laadukas huopakattoremontti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakaton uusimisesta!