Huopakaton tai palahuopakaton korjaus sekä paikkaus pidentää ikää ja parantaa käyttövarmuutta

Plus Kattopalvelumme tarjoaa laadukkaat kattotyöt pitkällä kokemuksella.

Huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus ovat valtava palvelus katolle, etenkin ajoissa toteutettuina. Kun ongelmakohtiin tartutaan niiden ollessa vielä pieniä, säästytään monelta vakavammalta vahingolta, ja olemassa olevan katon käyttökaari saadaan maksimoitua ja toimivuus taattua. Huopakaton sekä palahuopakaton korjaus ja paikkaus osoittautuvat aikaa myöten täysin välttämättömiksi toimenpiteiksi katolla kuin katolla, sillä katepintaan iskevät monenlaiset rasitukset. Tietenkin ammattitaitoisesti asennettu, laadukas huopakatto on alun pitäen katolle laitettuna tiivis, mutta säiden armoilla vietetyt vuodet jättävät vääjäämättä jälkensä. Läpiviennit hapertuvat, saumat rakoilevat, suojaava sirotepinta kuluu ja huopa alkaa reikiintyä. Aluksi katolla esiintyy ehkä vain pieniä tihkuvuotoja tai yksittäisiä tiiveysongelmia, mutta tilanne kehittyy nopeasti kosteushaitoiksi, homeongelmiksi ja lahovaurioiksi saakka, kun vesi päätyy katon alempiin osiin. Tuntuvilta tuhoilta voidaan kuitenkin edullisesti ja helposti välttyä, kun suoritetaan ajoissa huopakaton ja palahuopakaton korjaus sekä paikkaus.

Plus Kattopalvelulta saat katollesi ensiluokkaiset asiantuntijat kaikkiin huopakaton ja palahuopakaton paikkauksiin sekä korjauksiin. Tarvittiinpa sitten yksittäistä vuotopaikkausta, laajamittaista yläpohjan saneerausta tai jotain siltä väliltä, meiltä löytyy keinot, kokemus ja kalusto työhön. Tunnemme hyvin huopakattojen sekä palahuopakattojen ominaisuudet ja erot, ja valitsemme huopakaton korjauksessa käyttöön aina kohteelle sopivat massat, käsittelyaineet, tarvikkeet ja työmenetelmät. Korjaamme sekä paikkaamme avaimet käteen- periaatteella jyrkät ja loivat katot, suuret ja pienet pinta-alat, korkeat ja matalat kohteet materiaalista, kattomuodosta tai rakennustyypistä riippumatta. Teemme aumakaton, harjakaton ja tasakaton korjaukset, pulpettikaton ja mansardikaton paikkaukset, omakotitalon, paritalon, kesämökin, saunarakennuksen sekä autotallin huopakaton tai palahuopakaton korjaukset sekä paikkaukset. Meiltä luonnistuvat taidolla myös huomattavan vaativat kunnostukset – hallitsemme huovan aukileikkauksen ja tiivistyksen, paikkapalojen mitoituksen ja käytön samoin kuin huopakaton tulityötkin, joita vähänkin suuremmissa saneerauksissa usein tarvitaan.

Palvelumme on tunnettu erityisesti kokonaisvaltaisuudestaan. Käymmepä katollasi mistä syystä hyvänsä, niin haluamme aina varmistaa sen täyden toimivuuden, ja niinpä kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteyteen tarjoamme katon veloituksettoman kuntotarkastuksen. Yksittäistenkin huopakaton korjaustöiden lomassa katsastamme siis läpi katepinnan, jiirit, saumat, pellitykset, kattotuotteet ja läpiviennit, ja rakenteiden salliessa kurkistamme myös yläpohjaan. Huomioimme mahdolliset haastekohdat, tuomme niistä sinulle tiedon sekä annamme edullisen tarjouksen tarvittavista kunnostuksista. Mikäli esimerkiksi paljastuu, että vesi on tehnyt tuhojaan yläpohjassa, ei hätä ole tämännäköinen. Voit huoletta jättäytyä osaaviin käsiimme, sillä toteutamme taidolla huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset myös yläpohjan ja aluskatteen osalta.

Huopakaton sekä palahuopakaton korjaus ja paikkaus kannattaa myös taloudellisesti. Ajoissa suoritetut korjaukset säästävät katon ennenaikaisilta remonteilta ja antavat lisää käyttövuosia olemassa olevalle katteelle. Kun teetät kotisi tai mökkisi huopakaton korjaukset Plus Kattopalvelulla, voit hyödyntää niitä myös verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Lisäksi kattotöiden kuluihin on sivujemme kautta haettavissa joustavampaa rahoitusta tarpeen mukaan. Kunnossa pidetty huopakatto maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin hiljaisena ja tyylikkäänä, kevyenä mutta kestävänä kateratkaisuna, joka pitää kattorakenteet kuivina ja koko talon pitkäikäisenä. Meiltä saat huopakaton ja palahuopakaton korjauksen sekä paikkauksen siististi ja sujuvasti kerralla kuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakaton korjaustöistä!

Huopakaton ja palahuopakaton korjaus

Huopakaton ja palahuopakaton korjaus voi olla paikallaan monesta eri syystä

Mikä sitten saa aikaan, että huopakaton tai palahuopakaton korjausta ja paikkausta tarvitaan? Kun huopakatto vuotaa tai kun siinä on muita toiminnallisia ongelmia, voivat syyt tietysti olla varsin moninaiset. Suurimpiin huopakaton uhkatekijöihin kuuluvat joka tapauksessa erilaiset mekaaniset ja kemialliset rasitukset, joita katon ympäristössä valitettavasti riittää. Lumi ja jää, ilmansaasteet samoin kuin sade- ja sulamisvedetkin löytävät kaikki tiensä katepintaan. Neljä vuodenaikaa tuovat mukanaan lämpötilanvaihteluja, jotka rasittavat varsinkin katon sekä läpivientien tiivistyksiä; auringon uv-säteily taas kuivattaa huopaa ja voi saada sen halkeilemaan. Katepinta likaantuu muun muassa hiekan, siitepölyn, humuksen, noen ja tuhkan takia, ja luonnollisesti katolle kulkeutuu ympäristöstä myös suuria määriä lehtiä, neulasia, oksia ja muuta irtoroskaa. Kaikenlainen biomassa sitoo itseensä kosteutta, ja kun katon kuivuminen hidastuu tai estyy, märkänä muhiva lehtiaines tarjoaa otolliset olosuhteet sammaleen muodostumiselle. Sammal puolestaan aiheuttaa huopakatolla monenlaista tuhoa nakertaen katehuopaa ja vioittaen liitoksia. Näiden monennäköisten rasitusten seurauksena huopakaton suojaava sirotepinta aikaa myöten kuluu pois, ja alta paljastuva bitumi joutuu entistä alttiimmaksi mekaanisille vaurioille.

Huopakaton tai palahuopakaton kohtaloksi voivat koitua myös puutteellisella osaamisella suoritetut kattotyöt. Jos alkuperäisessä asennuksessa tekijän taidot ovat jättäneet toivomisen varaa, saattaa kattovaurion syyksi paljastua esimerkiksi väärin asennettu aluskate, heikko tuuletus tai jiirin tai läpiviennin kohdalla tehdyt rakennusvirheet. Myös kattohuollon laiminlyönti jouduttaa huopakaton korjaus- ja paikkaustarvetta. Joskus huolto sinänsä on suoritettu, mutta työssä on käytetty vääränlaisia välineitä tai katteelle soveltumattomia menetelmiä, mikä pahimmillaan on saattanut johtaa mekaaniseen vaurioon, kuten huovan puhkeamiseen. Vielä oma lukunsa ovat erilaiset myrskystä ja lumesta johtuvat kattovauriot, joista jotkut voivat iskeä säälimättä uuteen ja terveeseenkin kattoon. Painava lumikuorma katolla saattaa esimerkiksi aiheuttaa saumavuotoja, painaa kattoa notkolle tai rikkoa rakenteita muilta osin. Alas tullessaan lumi voi pudottaa rännit tai repiä irti alustastaan kattosillat tai lumiesteet. Myrsky puolestaan saattaa repiä irti kattohuopia, pellityksiä tai vaikka piipunhatun, vioittaa kattotekniikkaa tai kaataa puun katon päälle. Huopakaton tai palahuopakaton korjaustarve voi olla paikallinen tai laaja-alainen, vuosia jatkuneiden ongelmien tulos tai äkillisen vaurion aiheuttama. Olipa niin tai näin, huopakaton korjaus ja paikkaus on syytä suorittaa niin pian kuin mahdollista – pienikin vuoto voi saada valtavasti vahinkoa aikaan veden päästessä kosketuksiin alempien kattorakenteiden kanssa.

Nykyään puhuttaessa huopakatosta tarkoitetaan tavallisesti bitumikattoa – joko sileästä rullahuovasta hitsattavaa bitumikermikattoa, perinteistä, ryhdikästä kolmiorimakattoa, tai erillisistä bitumipaanuista asennettavaa, näyttävää palahuopakattoa. Huopakate on hyvin perinteinen, pitkällä historialla varustettu kateratkaisu, jota on valmistettu milloin tervatuista paperiarkeista, milloin taas raakahuovasta tai lasikuituhuovasta. Nykypäivänäkin käytössä oleva bituminen huopakatto näki päivänvalon 1970-luvulla, kun katevuotien raaka-aineena alettiin hyödyntää kestävää, joustavaa kumibitumia. Tämän päivän huopakermin rakenteessa sitkeä bitumimassa on työstetty kiinni vahvaan kuituverkkoon, ja tuloksena on pakkasenkestoltaan, taipuisuudeltaan ja muilta teknisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen kate. Huopakatto on edullinen hankkia ja asentaa, mutta se kestää hyvänä tehtävässään vuosikymmenten ajan, keskimäärin noin 20-40 vuotta. Kuten kaikilla katoilla, myös huopakatolla ja palahuopakatolla ajoittainen korjaus ja paikkaus on tarpeen maksimaalisen käyttöiän saavuttamiseksi.

Huopakaton vuotopaikkaukset sekä katepinnan halkeamien, kuprujen, ilmataskujen ja ryppyjen korjaukset siistinä laatutoteutuksena

Kun huomiota vaatii huopakaton vuotopaikkaus, huopakaton halkeamien, kuprujen, ilmataskujen ja ryppyjen korjaus tai jokin muu katon kunnostustyö, Plus Kattopalvelulta löydät osaavat tekijät tehtävään. Pääsemme paikalle nopeallakin aikataululla, kun akuutti korjaustarve ilmoittaa itsestään. Huopakaton ja palahuopakaton korjaus- sekä paikkaustarve vaihtelee siinä missä kohdekatotkin. Olennaista on tietysti korjata ripeästi nimenomainen ongelmakohta, mutta sen lisäksi täytyy myös selvittää, onko kattovauriosta ehtinyt aiheutua laajemmalti vahinkoa. Kun Plus Kattopalvelu kiipeää katollesi korjaustoimiin, on työ turvallisissa käsissä. Paikallistamme vuotokohdan tai muun vaurion sekä estämme nopeilla täsmätoimilla lisävahingot, minkä jälkeen tutkimme tilanteen kattavasti ja etsimme ongelman perimmäisen syyn.

Ehdottomasti yleisimpiä huopakaton ja palahuopakaton korjaustöitä ovat erilaiset vuotopaikkaukset. Huopakatto voi vuotaa esimerkiksi lumen, jään tai sammaleen rasitusten seurauksena tai mekaanisen vaurion vuoksi. Katon paikkaus- ja korjaustarpeesta kertovia näkyviä merkkejä ovat muun muassa halkeamat, painumat, reiät, repeämät, kuprut, ilmataskut sekä rypyt ja vekit katepinnassa. Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset ja paikkaukset aina tilanteen mukaan, vaurion sijainnista ja laajuudesta riippuen. Pienet kulumat saamme ehostettua erinomaisiksi paikkausmassalla, kun taas tarpeen tullen käytämme erityisiä huopakaton paikkapaloja, jotka mitoitamme ja kiinnitämme äärimmäistä tarkkuutta noudattaen. Huopakaton tai palahuopakaton korjauksessa on lähes aina kyse täsmäpaikkauksista, eikä laajempiin katevuotien kunnostuksiin ja uusimisiin ole useinkaan tarvetta lähteä. Toteutamme kaikki huopakaton vuotopaikkaukset ja -korjaukset siististi ja kestävästi, katemateriaalin ehdoilla sekä huolella valituin ainein ja menetelmin.

Huopakaton tyypillisiä haasteita erityisesti iäkkäämmillä katoilla ovat auenneet saumat sekä silminnähtävät kuprut tai pullistumat katteessa. Saumojen halkeilu tai aukeilu johtuu siitä, että katehuopa on menettänyt elastisuutensa, joko iän myötä tai auringon uv-säteilyn kuivatettua huopaa. Huopakaton liitoksia voivat aukoa myös sammaleen juuret tai lumikuorman aiheuttama paine, tai sitten katolla seisova vesi voi saada aikaan sauman pettämisen. Huopakaton ilmatasku eli niin kutsuttu höyrypussi puolestaan muodostuu, kun kermien väliin pääsee syystä tai toisesta kosteutta. Kun neste lämmetessään muuttuu vesihöyryksi, aiheuttaa sen kasvanut tilavuus samalla painetta, joka näkyy pullistumana katepinnassa. Epätasainen, kupruileva huopakate voi käydä kalliiksi, sillä hoitamattomana höyrypussi voi rikkoa katepinnan, jolloin vesi pääsee alusrakenteisiin. Samanlaisia vuoto-ongelmia aiheutuu luonnollisesti myös epätiiveistä saumoista, ja tämän lisäksi tuuli voi päästä liitosten raoista katteen alle riepottelemaan huopia.

Hoidamme taidolla huopakaton ja palahuopakaton epätiiviit saumat sekä katepinnan pullistumat, rypyt ja ilmataskut. Liimaamme palahuopakaton irronneet bitumipaanut, tiivistämme huopavuotien auenneet saumat ja korjaamme tarpeen mukaan muun muassa sammaleen aiheuttamat vauriot. Huopakaton kuprut eli höyrypussit puolestaan viillämme auki, tasoitamme ja käsittelemme jälleen tiiveiksi. Korjauksen lomassa tarkastelemme myös, miltä huovan alapuolinen rakenne näyttää esimerkiksi umpilaudoituksen tai katevaneroinnin osalta. Huopakaton tai palahuopakaton korjaus ja paikkaus edellyttää aina vankkaa ammattitaitoa, etenkin jos huopaa on tarpeen leikata auki, sillä haastava mutta erittäin tarpeellinen tehtävä on saada huopa korjauksen jälkeen takaisin sataprosenttisen vedenpitäväksi. Plus Kattopalvelun päteviltä osaajilta tämä onnistuu, ja huipputaitavina huopakattoammattilaisina pystymme takaamaan katolle korjausten jälkeen täyden teknisen toimivuuden.

Huopakatto vuotaa savupiipun, ilmanvaihtoputken tai jiirin kohdalta? Kunnostamme taidolla huopakatoista myös yläpohjat ja aluskatteet

Huopakatto voi vuotaa myös esimerkiksi piipun juuresta, antennin kohdalta, kattoluukusta, ilmanvaihtoputkista tai jiirin, eli sisätaitteen, kohdalta. Jos katepinnasta tai saumoista ei löydy syytä ongelmaan, paikantuu kattovuoto usein jiirin kohdalle tai johonkin katon läpivienneistä. Läpiviennit ja jiirit joutuvat huopakatolla kovalle rasitukselle: katon taitoskohdissa eli jiireissä liikkuvat tavallisesti suurimmat määrät lunta, jäätä, sade- sekä sulamisvesiä, ja toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin. Talvella katolle kertyvä valtava lumikuorma pyrkii paineellaan työntämään kosteuden pienimmästäkin raosta sisään vesikatteen alle, ja kaiken lisäksi jiireissä tai läpivienneissä saattaa ilmetä rakenteellisia ongelmia. Huopakatto voi vuotaa valskaavan läpiviennin tai puuttuvan piipunhatun takia, tai ilmanvaihtoputkiin tiivistyvä tuhoisa kondenssivesi saattaa kastella eristeet ja rakenteet. Kattoikkuna, kattoluukku tai kattovalokupu voi vuotaa asuntoon, rakenteisiin tai molempiin. Tai yhtä hyvin huopakatto saattaa vuotaa viemärintuuletusputken tai savupiipun kohdalta. Olipa kattovaurion syy ja sijainti mikä tahansa, Plus Kattopalvelu hoitaa homman.

Kun huopakaton jiiri tai läpivienti vuotaa, teemme kaikki korjaukset ja paikkaukset omakotitalon, saunarakennuksen, mökin, autotallin tai minkä tahansa asuin- tai ulkorakennuksen huopakatolle. Katsomme aina tapauskohtaisesti, mikä on järkevin tapa edetä korjauksessa. Jos syylliseksi paljastuvat läpiviennin hapertuneet tiivisteet, vaihdamme ne täsmäpaikkauksena uusiin ja asianmukaisiin, kun taas kauttaaltaan huonokuntoiset läpiviennit uusimme kokonaan. Mikäli vaikuttaa siltä, että vettä on päätynyt myös katon alempiin osiin, puramme tarvittavassa määrin rakenteita läpiviennin ympäriltä ja tutkimme tilanteen lahovaurioiden varalta. Joskus huopakaton läpivienti vuotaa asennusvirheiden vuoksi. Mikäli esimerkiksi läpiviennin tiiveydelle välttämättömät aluskatteen ylösnostot on jätetty puolitiehen, korjaamme asian. Tiivistämme rakoilevat laudoitukset, saumaamme jiirit, ja tarvittaessa voimme korjata alushuopaa kattotuoliväli kerrallaan. Jos kattovuoto juontaa juurensa puutteelliseen eristykseen tai tuuletukseen, hoidamme nämäkin epäkohdat taidolla kuntoon.

Plus Kattopalvelulta saat myös kaikki muut kattosi tarvitsemat korjaukset ja paikkaukset. Toisinaan täytyy tehdä rakenteellisia muutoksia, esimerkiksi oikaista kattoa, ettei vastaavanlainen vuoto-ongelma toistuisi tulevaisuudessa. Kun tarvitaan osaavaa kattopeltiseppää, olemme palveluksessasi muun muassa seinällenostopeltien, räystäspeltien sekä päätypeltien korjauksessa ja vaihdossa, irronneiden peltilistojen asennuksessa sekä piipunpellitysten uusimisessa. Asennamme, huollamme ja korjaamme kattoturvatuotteet sekä muut kattovarustelut; paikkamaalaamme lumiesteet, vaihdamme vääntyneet tikkaat, tiivistämme rännien tihkuvuodot sekä uusimme puhkikuluneet vesikourut ja syöksytorvet. Kunnostamme kaikki talon puuosat, kuten räystäslaudat, tuulilaudat ja otsalaudat. Meiltä saat kattavasti myös huopakaton ja palahuopakaton myrsky- sekä lumivauriokorjaukset pienistä suuriin ja vaivattomista vaativiin töihin.

Ajoissa kunnostettu, tarpeen mukaan korjattu ja paikattu huopakatto toimii kuten pitääkin. Vedenpoisto on sujuvaa ja energiatehokkuus hiottu huippuunsa, katto säilyy tiiviinä ja rakenteet sitä myötä kuivina ja terveinä. Pienemmät korjaustoimet ovat sekä katto- että kukkaroystävällinen ratkaisu, kun suuremmat saneeraukset saadaan siirrettyä tuonnemmaksi ja olemassa olevan katon käyttökaarta pystytään edelleen jatkamaan. Huopakaton vuotopaikkaus, vuotavan jiirin tai läpiviennin korjaus, yläpohjan eristeiden uusiminen, huopien saumojen tiivistys tai rakenteiden lahovauriokorjaukset – ei ole sellaista huopakattotyötä, johon eivät Plus Kattopalvelun korjaustaiturit taipuisi. Kaikki korjaukset hoidamme avaimet käteen- palveluna, ja työlle annamme aina täyden laatutakuun. Pidä siis huopakattosi kunnossa helposti ja huolettomasti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme huopakaton tai palahuopakaton korjauksesta ja paikkauksesta!